Depresivní úvaha - Proč nás muži opouštějí a utíkají za mladší?

Bylo by to fajn, narazit někomu snubní prstýnek a žít šťastně až do smrti. Vychovat děti, jezdit spolu na turistické výlety s klubem seniorů a v devadesáti svorně louskat na lavičce před domem v revmatických dlaních ořechy. A až jeden umře, umřel by solidárně i ten druhý.

V poslední době mě dvojice staroušků dojímají víc než kdy jindy. Možná to bude tím, že jsem našla první regulérní vrásku! Na čele! Táhne se dlouze a klikatě jako moje zpitá maličkost po flámu. Když se pitvořím jako orangután, je vidět celkem zřetelně. A já vím, že za deset let bude tahle klikatá linka hluboká a černá jako moje svědomí z toho, že žiju zhýrale. A pak jednou vstanu a už se nebudu muset pitvořit jako opice. Budu tak prostě vypadat.

A přesně v ten den si můj milý zabalí kufry a odejde za kráskou prodavačkou, co bydlí přes ulici, od patnácti si svědomitě natírá obličej regeneračním krémem a pije vodu Evian. Bude jí dvacet a bude vypadat na devatenáct! Vidím se jako v křišťálové kouli. Nalepená za oknem s kočkou v jedné ruce a vodkou v druhé pozoruju šťastné párky na ulici. Moje krásná dvacetiletá dcera mi jednou večer řekne:“Mami, nevaž se, odvaž se!“ A já budu vzpomínat, kam se poděli přátelé, lásky a koníčky.

Pak se ze mě stane zakyslá ježibaba a budu ex- manželovi vyrábět woo-doo panenky z jeho ponožek, který mi bude dávat prát, protože ta jeho nepere!

Nedávno jsem četla judikát Nejvyššího soudu, který dal v podstatě za pravdu dovolatelce. Ta se domáhala odškodného za trvalou újmu na vzhledu přičemž tvrdila, že soud musí vzít v potaz zejména to, že u ženy je krása jednou z hlavních společenských rolí.

 

Trochu mě žere, že Sean Connery, George Clooney a Al Pacino můžou mít po celém obličeji klidně jaterní skvrny a přesto budou jako mucholapky obaleni stádem vdavekchtivých obdivovatelek! Budou prostě přitažliví napořád! Mají charisma! Já mám sakra taky charisma!!!A taky důvodné obavy, že na mě se v sedmdesáti nalepí tak maximálně hygienická vložka pro únik moči.

 Dneska se přítel ohlédl za Japonkou. Bylo jí asi patnáct a měla nohy až ke krku! Hrozně charismatické!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Renata Fíková | čtvrtek 5.3.2009 23:21 | karma článku: 13,34 | přečteno: 6748x
  • Další články autora

Renata Fíková

Ta, co má tři

29.7.2020 v 14:37 | Karma: 39,76

Renata Fíková

Jiný stav, jiný mrav

10.6.2020 v 15:00 | Karma: 37,21

Renata Fíková

Zadej heslo

10.6.2020 v 10:30 | Karma: 37,84

Renata Fíková

Přešlapy

9.6.2020 v 13:45 | Karma: 34,82

Renata Fíková

Výchova dětí v Čechách

9.6.2020 v 12:32 | Karma: 44,79