Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

10 důvodů, proč je lepší hrát hry než chodit do multikina

Po diskuzi s přítelkyní jsem se rozhodl sepsat svých deset důvodů, proč (dle mého názoru) je hraní počítačových her zábavnější než chození do multikina. Je mi jasné, že jsou dobré, tedy opravdu DOBRÉ filmy. Ale na rovinu: byli jste za poslední dobu v multikině? 

10) Nemusíte nikam chodit. Dobře, předpokládám, že tenhle důvod zní hodně líně. Taky je na posledním, tedy desátém místě!

9) Delší zábava. Zatímco film skončí za 2h (což velmi často kvituji s radostí), hra Vám vydrží i na hodin sto (což Vaší ženě tedy jako výhoda připadat nemusí, ale proto je tento důvod na předposledním, tedy devátém místě!).

8) Možnost zahrát si hru znovu. A když máte oněch sto hodin za sebou, není lepšího nápadu než se do celého příběhu pustit znovu! Většinou to dopadne jinak, děláte jiné volby, je to jiný zážitek. 

7) Lepší hudba. V poslední době mi přijde, že kvalita hudební produkce i filmů klesá, zatímco progresivní tvůrci se stěhují do oblasti her. Těžko se tomu věři, zkuste si to sami - uvidíte.

6) Stupidita příběhu se nedere na povrch. U her se od nepaměti tak trochu očekává stupidní příběh, protože roli hrají a další věci (hratelnost, grafika, ozvučení). Her s velmi dobrým příběhem je však v dnešní době přehršel a díky "vtáhnutí do děje" Vás příběh je schopen pohltit tak, že určité přešlapy v logice odpustíte. Filmy v multikině z 99% logiku nemají a koukat 2h na stupidní příběh, který nemůžete ovlivnit, je.. eh.. stupidní.

 5) Lepší pro tvůrce her. Celý herní průmysl mi přijde lépe nastaven pro tvůrce her - dokázal se lépe adaptovat. Pirátství samozřejmě stále existuje, ale kdo chce pořádný zážitek, MUSÍ si dnes koupit originální hru, protože bez připojení k internetu nedostává herní výhody, pokračování, opravné "patche" či není schopen hrát s ostatními po síti. Ale podívejte se na ulozto.cz a ty multikinové filmy jsou prostě volně k dispozici a nemáte žádnou výhodu z toho, že si za ně zaplatíte. Bod 5. je pro dobrý pocit, že i když se bavíte, někdo má za svou práci dobře zaplaceno.

 

4) Neustálý techologický vývoj. Zatímco ve fotbale z roku 2005 řekne komentátor "Zdravíme Vás na hřišti, dnes hraje Menšéstr proti Čelsí a jdeme na to.", v roce 2013 se komentátor "podívá" na výsledky z reálného fotbalu a řekne "Zdravíme Vás na hřišti, dnes hraje Menšéstr proti Čelsí, domácí jsou na prvním místě Anglické ligy a hosté na třetím, Wayne Rooney je ve formě a nastřílel už tento rok 13 gólů, zatímco hosty drží nad vodou snad jen Petr Čech se svým rekordem vychytaných nul, dále hrají tento rok hosté spíše defenzivní taktiku, forma hráčů je však nulová a pokud nebude pršet, tak nemají šanci.." Prostě každý hra je o kus dál, což se o filmech říci nedá.

3) Volíte svůj vlastní příběh. Častokrát sedím v kině a říkám si: "teď kdybych na tu schůzku nešel s blondýnou, ale raději s tou černovláskou co umývala v baráku schody a ptala se mne kam jdu..".. Dobře, neříkám si zrovna toto, ale možnost ovlivnit příběh u her tak, že má jiný konec než "se předpokládalo", je věcí, které filmy nutně potřebují! : ) 

2) Pokračování i po skončení. Váš oblíbený film skončí. Dobře, někdy se asi natočí pokračování, protože když už jdete na "Vraždící pneumatiku 4" tak předpokládáte, že bude i pětka, ale u her jsou dnes běžná různá rozšíření, která po skončení příběhu ten vlastní příběh rozšiřují dále, pochopíte nové věci a nemusíte s "vaším" příběhem končit. Nebo ho vidíte z pohledu jiné postavy. Interaktivita - to filmům schází.

1) Prostor pro kritiku, který ve filmu není. Jako poslední jsem si nechal bod, který mne osobně baví nejvíce. Hry jsou sice masovou zábavou stejně jako filmy, ale často mi přijde, že tvůrci her se mohou dotknout tématu, který je pro film tabu. Ať už si dělají srandu z muslimů, američanů, nás evropanů, rusů či politiků, fotbalistů, hokejistů, celebrit a já nevím jakých dalších mimozemšťanů, častokrát to uhodí hřebík na hlavičku s takovou tvrdostí, že se rozpadne celý stůl, do kterého je jich zatlučeno dalších padesát. Politicky nekorektní hry jsou častokrát mnohem více politicky nekorektní než filmy - a to je v dnešním upjatém světě jen dobře.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Denis Forbrich | úterý 9.7.2013 12:02 | karma článku: 7,15 | přečteno: 531x
  • Další články autora

Denis Forbrich

Plzeň 2015 - vrcholný amatérismus hlavního města kultury.cz

O Plzni jako o EHMK se napsalo již docela dost. Hodně lidí si stěžuje a někteří snad i chválí. Jsem rozený Plzeňák, bydlím v Praze. Občas do svého rodného města zajedu a zatím mi přišlo, že se někde něco zaseklo, s tím tolik protěžovaným projektem.

25.3.2015 v 18:36 | Karma: 14,03 | Přečteno: 518x | Diskuse| Plzeň

Denis Forbrich

Můj návod: jak přestat kouřit a zbavit se závislosti na nikotinu

Myslel jsem si, že to nikdy nedokážu. Šest let jsem pravidelně kouřil (začal jsem s tím ve třiceti letech) jednu krabičku silných cigaret Davidoff za den. Jednoho dne jsem ale zkusil několik kroků a zažil krásný pocit – zbavení se chuti na cigaretu. Protože jsem v průběhu mého odvykání hledal často zdroje k tématu na internetu, rozhodl jsem se sepsat svůj vlastní návod. Jak tedy přestat kouřit a zbavit se závislosti na cigaretách?

3.10.2014 v 16:44 | Karma: 13,30 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Osobní

Denis Forbrich

Tři důvody pro zákaz kouření v restauracích

Svoboda opravdu není ohrožena tím, že zakážeme konzumovat drogy v restauracích. Pojďme se podívat proč.

11.8.2014 v 12:28 | Karma: 13,52 | Přečteno: 935x | Diskuse| Společnost

Denis Forbrich

Putin je zločinec a kdokoli mu fandí, fandí diktátorovi

V poslední době mě překvapuje, kolik lidí v ČR fandí Putinovi. Na jednu stranu chápu, že ruská propaganda zasahuje Evropu a také ČR svými bludy o „velkém sově..eh, ruském národě“ , chápu že těch 8% příznivců pana Okamury s obdivem sleduje, jak Vladimír Vladimirovič doma dokázal zatočit s tou lůzou (a je dost jedno s kterou).

3.5.2014 v 13:06 | Karma: 26,76 | Přečteno: 1174x | Diskuse| Politika

Denis Forbrich

Proti-cikánské demonstrace mají špatný cíl

V poslední době se to rojí demonstracemi proti cikánům – Rómům. Osobně považuji problém s naší největší menšinou za velmi závažný, domnívám se však, že tyto demonstrace nedávají vůbec žádný smysl – organizátoři by se měli obrátit jinam.

10.9.2013 v 15:08 | Karma: 18,96 | Přečteno: 1063x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1549x
Jsme marketér. Propaguji produkty a tím přispívám k růstu ekonomiky. A o to jde, nebo ne?

Seznam rubrik