Zpravodajská groteska s hlavou státu v čele

Svaté tažení proti plukovníku Koudelkovi nezná bratra. Když se kácí les, létají třísky. Ovšem úsměvné je, když pak prezidentovi létají ty třísky i od vlastní nohy.

Připomeňme si, že náš moudrý pan prezident zaměstnal na Hradě bývalého šéfa analytiky BIS Jiřího Roma. Ten se předtím nepohodl se svým šéfem, ředitelem BIS, Michalem Koudelkou. Prezident ve svém tažení proti BIS zavětřil příležitost, po Jiřím Romovi hrábl a ten mu začal dodávat informace proti šéfovi BIS, které hlava státu okamžitě tahala na veřejnost. K velké radosti svých ruských a čínských přátel.

Před pár dny vytáhl kalibr nejvyšší. Odposloucháván je prý i sám prezident. Nakonec z toho vypadlo, že odposloucháváni jsou jeho spolupracovníci Nejedlý a Mynář. A BIS určitě ví dobře proč a rozhodně jí to musel nějaký soud povolit. Ale jelikož náš pan prezident neumí zacházet s mobilním telefonem, tak si ho občas od svých spolupracovníků vypůjčí a rázem se do záznamu dostal i on. S intelektem sobě vlastním vydedukoval, že je nezákonně odposloucháván. A udělal z toho aféru úměrnou počtu dní, které mu v úřadě zbývají.

Ovšem třešničku na dortu tomu zasadil sám ředitel BIS Michal Koudelka, který před sněmovním výborem vypověděl, že odposlouchávání pánů Mynáře a Nejedlého navrhl ještě před svým odchodem z BIS sám Jiří Rom.

Tohle by ani Kafka nevymyslel.

Autor: Tomáš Flaška | pátek 27.8.2021 16:52 | karma článku: 43,00 | přečteno: 4350x