Vzdej to!

To není rozkaz. To je jasné vyjádření toho, že není pochyby o tom jak to dopadne. Náš moudrý pan prezident si je jistý, že Lipavský neprojde.

Kdyby Miloš Zeman řekl kandidátovi na ministra zahraničí něco v tom smyslu, že já s vámi nesouhlasím, či já vás nejmenuji, tak by sice zase překroutil ústavu, ale nějak slušně. Ono tiché, jasné: „Vzdej to!“, které mu podle dvou anonymních zdrojů řekl, vyjadřuje vědomí si své síly. Jakoby říkal: stejně ta tvá snaha nemá cenu. Neprorazíš. A určitě se samolibě ve svém teráriu usmál.

Já jsem s panem Lipavským taky nesouhlasil s jeho postojem k Izraeli. A nesouhlasím nadále. Ale když jasně řekl, že bude naprosto opačná politika k Číně a k Rusku, než jakou těmto velmocem podlézá, až kolaboruje, Hrad, tak jsem ochoten ho skousnout. A ten mstivý stařík tam nahoře už by měl, obrazně řečeno, dostat pořádně do papuli.

A jen tak mimochodem, proč se včera nesetkal s další kandidátem na ministra Zdeňkem Nekulou? Pan Nekula je pozitivní na covid. A co je s Milošem Zemanem? Přeci to samé. Mohl ho přijmout ve svém teráriu a aspoň by to bylo opravdu setkání z očí do očí. Ty nemoci nohou, jater a hlavy snad nakažlivé nejsou a těmi by pana Nekulu jistě neohrozil.

Autor: Tomáš Flaška | středa 8.12.2021 17:00 | karma článku: 39,73 | přečteno: 4278x