Už je to tady! Babiš útočí na naše peněženky

Předseda poslaneckého klubu ANO a šéf představenstva Agrofertu Jaroslav Faltýnek se chce zasadit o opětovnou podporu bioplynu.  Jde prý sice o střet zájmů, ale pohnutky jsou bohulibé.

cs-cz.facebook.com

                Je nutno si říci, že jakmile zazní slovo "podpora", tak se jedná o dotace ze státního rozpočtu, které ze svých daní, nebo vyšších cen za benzín, zaplatíme všichni. Podpora bioplynu tu existovala, pak jí nenáviděné pravicové vlády zrušily a teď je zase ve hře. Agrofert vlastní "jen" osm bioplynových stanic. Ale i kdyby vlastnil jen jednu jedinou, tak je zde střet zájmů. Sám Babiš koupil v roce 2012 firmu Farmtec, která má těch stanic asi 70. Takže o čí peníze jde? Kam se ty dotace pohrnou?

            Veselé je vyjádření pana Faltýnka: "To bych nemohl dělat nic, navíc jsem jasně slíbil našim zemědělcům, že budu bojovat za jejich zájmy, což tímto návrhem činím". Takže vlastně jde o zemědělce a nikoliv o Agrofert.

            Ale ještě veselejší je vyjádření samotného Andreje Babiše, který uznává střet zájmů: "V případě hlasování se zdržím". No to bude bomba. Jeden se zdrží a zbývajících 50 poslanců jeho poslaneckého klubu bude pro. Ale on bude pan čistý. Všichni víme, že mnoho z nich je vlastně Babišovými zaměstnanci. Ostatně sám předseda toho klubu tu podporu dokonce navrhuje. Jediným čistým řešením by bylo, kdyby nic takového nenavrhoval. A pokud by někdo jiný s takovýmto návrhem přišel, tak by se celý poslanecký klub ANO měl zdržet hlasování.

            Kam se hrabou trafiky poslanců Tluchoře a Šnajdra. Tady bude jakákoliv justice krátká. Všechno přeci bude legálně schválené parlamentem. Ostatně takový postup známe už ze solárního businessu.

PS: Informaci o Faltýnkově úmyslu přinesly dne 26.02. snad všechny zpravodajské portály s výjimkou idnes.cz a lidovky.cz, kde nebyla ještě ani 27.02. v 5 ráno.  Oba tyto portály patří Babišovi. Velká náhoda, že :-) ?

 

-------------------------------------

Jiné mé články vycházejí na www.shekel.cz

 

 

Autor: Tomáš Flaška | středa 26.2.2014 12:40 | karma článku: 36,49 | přečteno: 3125x