U SPD a KSČM jde politika nad životy našich lidí

A to se přinejmenším ta první strana považuje za vlasteneckou, zatímco ta druhá ráda používá slogany s výrazy „Pro lidi“ a podobné.

Sněmovna dnes rozhoduje o povolení příjezdu zahraničních lékařů zejména z NATO a EU k výpomoci našemu zdravotnictví. Proti tomuto návrhu se staví právě tyto dvě strany. Člen KSČM Daniel Pawlas k tomu uvedl: "Země jako Kuba má velice dobré zkušenosti s plicními chorobami, patří mezi špičky v tomto oboru. Jsou tady ruští zdravotníci, kteří jsou také ochotni pomoci. Takže neomezujme to pouze na země, které jsou členy Severoatlantické aliance a Evropské unie, ale pojďme požádat o pomoc celý svět.“ 

Obě tyto strany se nám snaží vnutit myšlenku, jak by to bylo s lékaři z těchto diktatur výborné. Já s tím souhlasím. Každá ruka se hodí. Jenže představitelé těchto dvou „flasteneckých“ stran jaksi opomněli dodat fakt, že my jsme o žádnou pomoc nijak výrazně nežádali. Státy NATO a EU nám ji nabídli spontánně, zatímco z těchto dvou našimi „flastenci“ obdivovaných diktatur žádná nabídka sama o sobě nepřišla.

A když už přišla, tak není nijak nezištná. Jistě o tom ví předseda KSČM pan Filip, který převzal roušky z Číny, tedy z další jemu sympatické diktatury, od firmy která se zajímá o zakázku na dostavbu Dukovan. Prostě zadarmo na východě ani kuře nehrabe. A naše pátá kolona se může zpřetrhat jak jim vyjít vstříc. A ta péče o zdraví našich občanů jaksi zaniká do pozadí. 

Autor: Tomáš Flaška | úterý 27.10.2020 15:08 | karma článku: 31,43 | přečteno: 787x