Tak si ty ruské volby shrňme

A řekněme si, co to vypovídá o nás. Stačí se podívat na různé reakce. A řeknu to takto – nestačíte se divit.

Vladimir Putin získal nějakých 87% hlasů při 77% volební účasti. Rekordní čísla. Někdo tvrdí, že polovina hlasů byla podvržena. Někdo, že to byla volební fraška, a někteří naši jedinci Putinovi skoro gratulují a uznávají, že je to vůle většiny národa. Např. paní Konečná a pan Paroubek.

Ale pokud je tomu tak opravdu a Rusové ve své velké většině opěvují svého vůdce a volí ho, tak válku na Ukrajině nerozpoutal jen Putin s věrchuškou, ale je to vůle většiny ruského národa. A pokud z toho mají tito naši bývalí vrcholní politici radost, tak nám sdělují, že ať se v Rusku stane politicky cokoliv, tak je ruský národ geneticky tak zdegenerován, že bude chtít pořád válčit a dobývat. A ti, co nesouhlasí, budou prostě zadupáni, jak se to děje už dnes. Jinak jejich sdělení chápat nelze.

Ohradí se, že Rusové byli vyprovokováni a že jim nic jiného nezbývalo. Že jen hájili vlastní zájmy. Cudně dodají, že si samozřejmě myslí, že ale stejně na tu invazi právo neměli. Ano, Hitler na zabrání Sudet také neměl právo, ale přeci jen hájil své zájmy.

Ti samí lidé budou dnes tvrdit, že každého života je škoda a že je potřeba jednat. A budou argumentovat tím, že jsme za války ještě dopadli dobře.

OK. Tak tedy nechť Ukrajina postoupí zabraná území Rusku a třese se, že Rusko nevpadne do zbytku. Tedy za předpokladu, že by Rusko na toto přistoupilo. Já se ptám: proč by na to mělo přistupovat? Pokud přestaneme Ukrajinu podporovat, tak ji slupne jako malinu. Nebo, že by na to přistoupilo, protože bychom mu řekli, že když nepřistoupí, tak uděláme ...co? A proč to něco neuděláme tedy hned? Prostě utopie.

Zatím se Rusko tváří, že jediná možnost je přičlenění celé Ukrajiny k Rusku a dost. Takže i kdyby Rusko přistoupilo na nějaké status quo, podobně jako Sudety, Ukrajina by mohla počítat, jak dlouho bude Rusko nabírat dech, než zabere zbytek území. Hitlerovi to v našem případu trvalo půl roku.

A teď ta argumentace, že to pro nás vlastně za války dopadlo dobře, že v porovnání s jinými jsme těch mrtvých neměli tolik. Ano. Ale protože pak někdo přišel a osvobodil nás. Jinak by nás čekala v lepším případě Sibiř, v horším uznání, že „Česko je historicky územím německé Říše“ - jak to dnes slyšíme ze strany Ruska na adresu Ukrajiny. A asi i koncentráky.

A pokud někdo dnes tedy volá po ukončení bojů a jednání, chystá se také za pár let osvobozovat Ukrajinu za neskonale vyšších nákladů materiálních, finančních i lidských? Neprotiřečí si tedy? Nebo si fakt myslí, že tak to zůstane na věky, i když většina ruského národa podporuje svého vůdce? Tito lidé prostě morálku a charakter určitě nemají.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 19.3.2024 7:04 | karma článku: 40,45 | přečteno: 3163x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,23

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,11