Moudrý děda všeuměl

"Všeci tu kradú", praví on. Jeden vtip dodává: "jenom já dotujem".  Ale ministr financí je v našich zemích přeci jen rarita. Rozumí všemu. Teda aspoň se tak tváří. 

        Chápu že strážce státní kasy musí mít názor na financování sociálních dávek, hasičů, školství a dalších položek. Proto musí vyjednávat se všemi zúčastněnými. Ale někdy se člověk neubrání smíchu, když nabude přesvědčení, že se jedná jen o divadlo pro jeho voliče. A je zajímavé co mu žerou.

            Ve svém novém pořadu "Babišova kavárna" zasvěceně promlouvá o problémech financování zdravotnictví.  Bodejť by ne, když ho řídí ČSSD. V resortech řízených ANO samozřejmě žádné problémy nejsou. Ale pan ministr demonstrativně v onom videu zašel i mezi zdravotníky aby situaci "odborně" posoudil (čas 1:50 - 2:10). Bílý plášť beru. Hygiena je potřeba. Ale co ten fonendoskop kolem krku? Pro případ, že by video třeba bylo "přepracováno" je printscreen přiložen. 

           Fonendoskop je přístroj, který se k tělu pacienta přikládá rozšířeným koncem s pružnou membránou, která přebírá kmity, které pak putují uzavřeným prostorem (pryžové hadičky) k oběma uším lékaře. Umožňuje tak lékaři lépe slyšet ozvěny orgánů v těle pacienta a zároveň blokovat ruch z okolí - wikipedia.

            Sestry ho nenosí, pomocný zdravotnický personál ho nenosí, lékárníci ho nenosí, saniťáci ho nenosí, nosí ho jen lékaři a pan ministr. Že by pan ministr byl v případě potřeby schopen si i poslechnout pacienta a vyslovit tu správnou diagnózu?

            Doufejme, že to je opravdu jen šaškárna pro kamery a jeho chtivé voliče. Ale bohužel se mi před oči dostává jeden moudrý a všeho znalý Kim  Čong-un ze Severní Koreje, který také vleze do každého chléva, fabriky, školy a dílny a všude rozdává rady k nezaplacení.  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 13.6.2016 13:24 | karma článku: 42,09 | přečteno: 3952x