Když dezinformuje ukrajinská ombudsmanka, aneb účel světí prostředky

Je jasné, že nadšení pro pomoc Ukrajině ochabne. A je jasné že ruští satani v Evropě již vystrkují růžky a čekají až konečně zase budou moci naplno rozjet svou svatou válku proti všemu západnímu.

Ukrajinská ombudsmanka byla odvolána, protože si vymýšlela věci o znásilňování ukrajinských žen ruskými vojáky. Člověk by měl zajásat, že takto to má fungovat v demokracii, kde se nepravosti vyšetří a případně potrestají.

Chápu pohnutky oné dámy. A rozumím jim. Tady nejde o nějaký zisk, když nějaká firma třeba dělá klamavou reklamu. Tady jde fyzicky o životy dnes a teď a o osudy mnoha generací. A nejen na Ukrajině.

Ovšem je jasné, že příznivcům Ruska tohle akorát nahrálo na smeč a hned rozmáznou, jak nedezinformuje jen Rusko, ale i druhá strana. Dokonce i na stránkách tohoto blogu jedním učitelem, který sice učí informační technologie, ale vlastně jim ani moc nerozumí, jak jsem se i já osobně přesvědčil.

Podobným jedincům bych chtěl připomenout, že v Rusku se dezinformace nejen nevyšetřují, ale nedělají je tam nějací jednotlivci, ale celá státní mašinérie jako součást války i proti nám.

A ještě bych jim rád připomenul jedno. K celému tomuto incidentu nemuselo dojít, kdyby ruská horda na Ukrajinu nevtrhla. A když už tam vtrhla, tak by teď stačilo, aby odešla. A nikdo by se nad počínáním ukrajinské ombudsmanky nemusel pohoršovat, protože by prostě z emotivních důvodů nemusela nic takového dělat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | neděle 12.6.2022 7:16 | karma článku: 30,84 | přečteno: 1128x