Kdo tu vlastně vládne?

Kontroverzní milost pro podnikatele Podroužka spolupodepsal i premiér Andrej Babiš. Otázka není proč jí podepsal, ale proč jí musel podepsat?

Jenom pro připomenutí. Zmíněný podnikatel dostal od prezidenta milost kvůli svému zdravotnímu stavu. Následně vyšlo najevo, že po propuštění z vězení čile, vesele, aktivně a ve velkém podniká. Záležitostí se již začala zabývat policie.

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová má jasno: „Zase se hledá jen klacek na nemocného prezidenta.“ Chudák, který požíval moc tekutin, dodávám.

Ze zákona tu milost musel spolupodepsat i premiér Babiš. Ten to také vidí jasně: „Nezkoumal jsem to. Úředníci mi to dávají k podpisu, tyto věci nemám čas zkoumat. Prověřím, proč to nezjistili.

A jsme u toho. Vládne a rozhoduje premiér nebo jeho úředníci? Že by se hradní nákaza šířila i do podhradí? A pokud je premiér natolik vytížen, že na podobné věci nemá čas, tak se samozřejmě naskýtá otázka, zda je správně, že dle našeho právního řádu musí takové věci podepisovat.

Nebo se zase kroutí jako had a když je načapán na švestkách, tak dává od všeho ruce pryč? Jako neschválení stropu platů ústavních činitelů. Při své rozohněné a vášnivé kritice tohoto rozhodnutí Senátu nikdy nezmíní, že pro to nezastropování nehlasoval také ani jeden ze senátorů za ANO.

Dobře že už tam tahle garnitura dlouho nebude.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 4.11.2021 5:08 | karma článku: 32,22 | přečteno: 957x