Kdo seje vítr sklízí bouři

Jinak to nelze definovat. Nikdo z polistopadových politiků nevybudil takové vášně, jako Paroubek. Ani na Sládka, Klause či Zemana a jejich lidi nikdo fyzicky nikdy nezaútočil. A že u některých vrstev společnosti byly neoblíbeni více než dost.

Nikomu se za dvacet let ještě nepodařilo tak systematicky proti sobě rozeštvat společnost. Neustálé hledání nepřítele, napadání politických soupeřů, vyvýšené chování a pohrdání. Definování zlých a hodných, žádných mezi. Překrucování fakt, ale především lhaní, lhaní a lhaní.

Diví se pak někdo, že někomu prasknou nervy? Tohle celé představení ČSSD je opravdu pro otrlé nervy. To nemůže nechat klidného nikoho. A zase jsme u té polarizace. Je tu buď klaka, která tomu nadšeně tleská a pak je tu většina, kterou to vytáčí k nepříčetnosti. Je tu jen málo lidí, které to nechává klidné.

Odsuzuji to násilí. Ale pokud není zorganizované přímo ČSSD (to se už prokázalo v případě vajíček), tak je ČSSD rozhodně vyprovokované. Pokud se pan Paroubek stane premiérem, nebo dokonce prezidentem, tak bude prvním naším porevolučním politikem, který ochranku bude skutečně potřebovat. Ale kdo seje vítr, sklízí bouři.

Autor: Tomáš Flaška | čtvrtek 6.5.2010 7:37 | karma článku: 41,23 | přečteno: 2899x