Británie - kolébka demokracie. Bývávalo.

O Británii se říká, že novodobá demokracie začala tam. Ona je tam do dnes, o tom nepochybuji. Jenže kde nastupuje hrubé násilí, tam končí demokracie.

 

Pákistánská křesťanka Asie Bibiová, která byla v Pákistánu za rouhačství odsouzena k trestu smrti, byla na nátlak světové veřejnosti omilostněna a po několika letech z vězení propuštěna. V islámském Pakistánu se ale na každém kroku musí bát o život a proto musí zažádat o azyl v nějaké cizí zemi. Logicky nejlépe křesťanské. A, upřímně řečeno, logicky i ve Velké Británii, neboť Pákistán byl dříve její kolonií.

Ale Velká Británie neposkytne pákistánské křesťance Asie Bibiové azyl kvůli obavě z možných násilných protestů ze strany místních pákistánských muslimů. "Její přítomnost v zemi by mohla způsobit také bezpečnostní hrozbu pro britské ambasády v zahraničí, které by se mohly stát cílem islamistických teroristických útoků,“ vyjádřil obavy Wilson Chowdhry, předseda Britské pákistánské křesťanské asociace. Britské ministerstvo vnitra celý případ odmítlo komentovat a podle Wilsona Chowdhry už Bibiová i s rodinou přijala nabídku jiné západní země.

Tak co Británie? Kdo u vás vládne? A pokud by u vás skutečně hrozilo Bibiové nebezpečí, to už nejste schopni si doma udělat pořádek? Stát už rezignoval na svou úlohu? Vzhledem k Vaší historické roli, co se demokracie týče, vaší roli v obou světových válkách, s ohledem na paní Thatcherovou a její naprosto zásadní podíl na zničení východního bloku, s ohledem na to, jak jste byli celé 20. století útočištěm pro všechny, kdo potřebovali pomoc, je mi z toho smutno.

Odtrhli jste se od Evropské Unie. Nevoněla vám. O skutečných důvodech můžeme jen spekulovat. Ale nejvíce vám asi vadili přistěhovalci. A údajně právě ze zemí východní Evropy. Mohu vás ujistit, že ti, i kdyby byli ve velmi vysokém počtu, tak by nikdy neusilovali o něčí život jen kvůli náboženské víře. To vám ukazují ti, kteří vám údajně tolik nevadí.

A tak nakonec ten azyl Bibiové poskytne pravděpodobně nějaká jiná země z té pro vás prohnilé Evropské Unie, kterou tak opovrhujete.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 12.11.2018 6:18 | karma článku: 40,30 | přečteno: 2937x