A proč Rusům a jejich příznivcům nenaservírovat jejich vlastní polívčičku?

Rusy dosazený gubernátor zabrané ukrajinské Záporožské oblasti Jevgenij Balický: „Vysídlili jsme velké množství rodin. Nebyl to snadný úkol. Deportovali jsme ty, kteří nějakým způsobem nepodporovali speciální vojenskou ... 

... operacikteří uráželi vlajku a hymnu Ruska nebo prezidenta Ruské federace.

A pokračuje: „Vyhnali jsme je, protože jsme chápali, že nad nimi nebudeme moci zvítězit a že by to s nimi bylo do budoucna ještě obtížnější. Jejich životy by byly pod ještě větší hrozbou.

Takhle Rusové nakládají s obyvatelstvem na obsazených územích, pokud je nevítá, nechce okamžitě ruské pasy a nevyjadřuje vděk za pomoc, které se jim do budoucna dostalo. Bez ohledu na majetek, občanství i obyčejné lidství. Prostě jim dali do ruky kus chleba, lahev vody a odvezli je k doposud neobsazené části Ukrajiny.

Právo neprávo, nějaké mezinárodní dohody, netřeba. Úmluvy o lidských právech? Co to pro Rusy je?

Výlev Balického pokračuje: „Vzali jsme takového na hranici, přečetli jsme mu rozhodnutí o exilu, dali mu láhev vody. Co máme dělat se ženou, která má tři děti, ale má odlišnou víru a nepovažuje Rusko za svoji vlast? Ona nevěří, že to, co se děje, je správné. Dobře. Máme ji zabít? Prostě jsme je vyhnali. Přečetli jsme jim velitelovo rozhodnutí a deportovali jsme je. Ať si tam žijí, jak chtějí.

Jistě žena se třemi dětmi je pro ruské okupanty velkým nebezpečím. Tomuhle se už říká genocida.

To je k těm, co jenom nejásají. A co ti, co se přímo vyjádří, že se jim nelíbí ruská přítomnost? K tomu Dmitrij Medveděv: „Musíme ty lidi přesvědčit, že jsme se vrátili navždy. Pokud tam jsou lidé, kteří škodí Rusku, musejí být odhaleni a potrestáni. Posláni na Sibiř. Na převýchovu v táborech nucených prací.

Ale neukazuje nám tak náhodou továrišč Balický, jak by se dali do budoucna vyřešit všechny potenciální zdroje konfliktů s Rusy? V Podněstří, v Pobaltí, v Gruzii, prostě všude, kde se tento ideologický ruský mor roztahuje, jim dát do ruky bochník, vodu a nazdar.

Rusové budou prskat, ale víc už toho momentálně nezmůžou. Díky Ukrajincům už vykrváceli více než dost. Tikající bomba by tak byla navždy odstraněna.

A jen tak mimochodem, kdyby se podle našich přátel Ruska naplnila vize okamžité kapitulace Ukrajiny, kolik si myslí, že by Ukrajinců emigrovalo? A kolik i k nám? A co by asi Rusové udělali s těmi ostatními, co by nejásali? Poslali na hranici Polska, Rumunska, Slovenska, Pobaltí. A to si fakt myslí, že by v těch zemích zůstali? A naši podporovatelé okamžité kapitulace Ukrajiny (volání po nedodávání zbraní není nic jiného) jsou většinou ti, kteří se zároveň nejvíce uprchlíků bojí. Že to mají v hlavě pomotané, je ještě velmi milostivá definice.

A tak mě tak poťouchle napadá, co s našimi místními kolaboranty, kterým se ta ruská politika tak líbí?

Zdroj. Zdroj.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Flaška | úterý 27.2.2024 15:17 | karma článku: 34,41 | přečteno: 1047x
  • Další články autora

Tomáš Flaška

Londýn trochu jinak

6.5.2024 v 9:28 | Karma: 20,46

Tomáš Flaška

Chcimír

29.4.2024 v 19:11 | Karma: 31,19