Páteční omývání mozku – č.4

Týden se okotil. Za normálních okolností by naše média využila střelivo, které jim poskytly takové malé české puče, především soudružské hádky Okamurovy družiny samurajů o koryto. Pozadu nezůstalo ani ANO, které ráno odkoplo šéfa školského výboru v parlamentu Zlatušku, aby se tento večer vrátil oknem. I spanilá jízda prezidenta do Jordánské země zůstala novinářsky neoplodněná. Orgie se konaly jinde, a to v Minsku. A samotný výsledek ukázal, že nenávist vládců z Kyjeva a zlý úmysl se už dá skrývat jen velmi těžko.

Přijaté body k řešení konfliktu potřebují notnou dávku chloraminu, aby nepřivodily mozkovou mrtvici. Nic neřeší, a kdyby se realizovaly na začátku konfliktu místo silných výkřiků, jak ty Moskaly zaženeme za Ural, tak se mohla Evropa věnovat důležitějším problémům. V každém případě se EU nechala vmanévrovat do ztracené pokerové hry  – nic jiného to totiž pro USA není. Příznačné je, že jenom  EU vložila vysoký BLIND (tj. povinná sázka naslepo, vložená ještě před rozdáním karet), a ostatní koukají, co z toho urvat. Čili z USA se stal klasický LIMPER (hráč, který přispívá do banku minimální částkou), přičemž pod stolem drží nabitý kolt, který míří na ostatní hráče – ostatně takové jednání v pokeru bylo v americké historii běžné a společensky přijatelné.  Mrtvého se totiž nikdo neptá na jeho kartu a pravdu má vždy vítěz. I přes skutečnost, že DEALER (ten co míchá a rozdává karty) se dopustil u Putina BOXED CARD (náhodně otočená karta z balíčku při rozdávání), tak Merkelová a Hollande (MerkLande) drželi od počátku  FOUL HAND (špatně rozdanou kombinaci karet) a dokoupená karta  Porošenka  z FLOPU (první tři obrácené karty)se stala RAG kartou (bezcenná karta). Putin od začátku držel pár OVERCARDS (karty vyšší hodnoty) a stačilo mu jen realizovat VALUE BET (sázka, kterou hráč vkládá s cílem, aby ji soupeř dorovnal a on získal do banku více peněz). Projevil se tak jako TIGHT PLAYER (hráč, který hraje jen s dobrými startovními kombinacemi ), a dovedl klidně jednat, i když na něj z publika plivali a házeli centové mince. Ukrajinská strana hrající též u stolu se ukázala jako FLINGER (roztěkaný a bláznivý hráč) a jejich BLUFF (snaha vzbudit dojem, že mají vysoké karty) byl zřejmý od začátku. A do hry nevsadila nic. Už samotné zahájení a rozdání karet bylo cinknuté a v průběhu hry všichni Putinovi protihráči se drželi COLLUSION (vzájemná spolupráce hráčů) a ukazovali si karty. Duo MerkLande bylo podporované i  světovými médii a komentátory, bez toho, že by někdo přemýšlel o souvislostech hry. Ukrajina z této nebezpečné hry vyšla jako BUST (neboli na mizině a prohrála všechny žetony). Je stále více patrné, že  v personě Porošenka a Jaceňuka ukazuje rozporného hráče a připomíná tak hráče TILTUJÍCÍHO ( což je hráč,  který nemá disciplínu, hraje špatně a agresivně). Od začátku čumí ostatním do karet a snaží se na nich přiživit. Navíc oba zasekli sekyru do sponzorů a čekají, kdo to zatáhne. Platit bude hlavně EU a tedy i My. Tolik tedy ke hře. Ve skutečnosti je situace vyjasněná, protože i první reakce ve světě signalizují  skutečnost, že od tohoto pokeru neočekávali extra výsledky.

Německé noviny večer na to prohlásily, že frau celkově prohrála na body a s ní i EU, protože nedokázala přesvědčit dva hlavní hráče (USA a Rusko) aby se vzdali kořisti (což je známo již od začátku). Jiná média hovoří o tom, že konflikt nemá vítěze a mít nebude (což je také zřejmé od začátku). Ve skutečnosti se potvrzuje, že tu vítěz je – především hloupost, nenažranost, nenávist, lež a manipulace, snaha rozděl a panuj, a mnoho dalších negativ.  Vše toto je výsledkem namyšlenosti euro-atlantické civilizace, která chce vnutit svoji představu demokracie národům, které mají jiné historické kořeny a svůj vývoj si musí prožít. Boj do posledního Ukrajince je ještě pořád v sázce, protože hlavní hráči hrají skutečně poker, a vsadili příliš mnoho.  Tomu odpovídá vypouštění dalších dráždidel o tom, že USA bude cvičit ukrajinské vojáky, bude dodávat zbraně na Ukrajinu, a EU má připraveny další sankce. Dohodě nevěří ani Rusko - ministr obrany Šojgu rekognoskuje terén ve světě, aby si vytvořil zázemí pro případné základny, které jinde USA budovaly přes 50 let. Další kolo studené války může začít a zbrojní průmysl posílí výrazně svoje akcie. Čím silnější akcie, tím více si mohu půjčit a vytisknout virtuálních dolarů a eur.  No, a o to tu vlastně jde. A lidi? Zde stačí jen citovat poručíka Hamáčka z Černých baronů „Lidí je jako sraček!“

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Fišer | pátek 13.2.2015 9:30 | karma článku: 23,88 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78