Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Páteční omývání mozku – č.4

Týden se okotil. Za normálních okolností by naše média využila střelivo, které jim poskytly takové malé české puče, především soudružské hádky Okamurovy družiny samurajů o koryto. Pozadu nezůstalo ani ANO, které ráno odkoplo šéfa školského výboru v parlamentu Zlatušku, aby se tento večer vrátil oknem. I spanilá jízda prezidenta do Jordánské země zůstala novinářsky neoplodněná. Orgie se konaly jinde, a to v Minsku. A samotný výsledek ukázal, že nenávist vládců z Kyjeva a zlý úmysl se už dá skrývat jen velmi těžko.

Přijaté body k řešení konfliktu potřebují notnou dávku chloraminu, aby nepřivodily mozkovou mrtvici. Nic neřeší, a kdyby se realizovaly na začátku konfliktu místo silných výkřiků, jak ty Moskaly zaženeme za Ural, tak se mohla Evropa věnovat důležitějším problémům. V každém případě se EU nechala vmanévrovat do ztracené pokerové hry  – nic jiného to totiž pro USA není. Příznačné je, že jenom  EU vložila vysoký BLIND (tj. povinná sázka naslepo, vložená ještě před rozdáním karet), a ostatní koukají, co z toho urvat. Čili z USA se stal klasický LIMPER (hráč, který přispívá do banku minimální částkou), přičemž pod stolem drží nabitý kolt, který míří na ostatní hráče – ostatně takové jednání v pokeru bylo v americké historii běžné a společensky přijatelné.  Mrtvého se totiž nikdo neptá na jeho kartu a pravdu má vždy vítěz. I přes skutečnost, že DEALER (ten co míchá a rozdává karty) se dopustil u Putina BOXED CARD (náhodně otočená karta z balíčku při rozdávání), tak Merkelová a Hollande (MerkLande) drželi od počátku  FOUL HAND (špatně rozdanou kombinaci karet) a dokoupená karta  Porošenka  z FLOPU (první tři obrácené karty)se stala RAG kartou (bezcenná karta). Putin od začátku držel pár OVERCARDS (karty vyšší hodnoty) a stačilo mu jen realizovat VALUE BET (sázka, kterou hráč vkládá s cílem, aby ji soupeř dorovnal a on získal do banku více peněz). Projevil se tak jako TIGHT PLAYER (hráč, který hraje jen s dobrými startovními kombinacemi ), a dovedl klidně jednat, i když na něj z publika plivali a házeli centové mince. Ukrajinská strana hrající též u stolu se ukázala jako FLINGER (roztěkaný a bláznivý hráč) a jejich BLUFF (snaha vzbudit dojem, že mají vysoké karty) byl zřejmý od začátku. A do hry nevsadila nic. Už samotné zahájení a rozdání karet bylo cinknuté a v průběhu hry všichni Putinovi protihráči se drželi COLLUSION (vzájemná spolupráce hráčů) a ukazovali si karty. Duo MerkLande bylo podporované i  světovými médii a komentátory, bez toho, že by někdo přemýšlel o souvislostech hry. Ukrajina z této nebezpečné hry vyšla jako BUST (neboli na mizině a prohrála všechny žetony). Je stále více patrné, že  v personě Porošenka a Jaceňuka ukazuje rozporného hráče a připomíná tak hráče TILTUJÍCÍHO ( což je hráč,  který nemá disciplínu, hraje špatně a agresivně). Od začátku čumí ostatním do karet a snaží se na nich přiživit. Navíc oba zasekli sekyru do sponzorů a čekají, kdo to zatáhne. Platit bude hlavně EU a tedy i My. Tolik tedy ke hře. Ve skutečnosti je situace vyjasněná, protože i první reakce ve světě signalizují  skutečnost, že od tohoto pokeru neočekávali extra výsledky.

Německé noviny večer na to prohlásily, že frau celkově prohrála na body a s ní i EU, protože nedokázala přesvědčit dva hlavní hráče (USA a Rusko) aby se vzdali kořisti (což je známo již od začátku). Jiná média hovoří o tom, že konflikt nemá vítěze a mít nebude (což je také zřejmé od začátku). Ve skutečnosti se potvrzuje, že tu vítěz je – především hloupost, nenažranost, nenávist, lež a manipulace, snaha rozděl a panuj, a mnoho dalších negativ.  Vše toto je výsledkem namyšlenosti euro-atlantické civilizace, která chce vnutit svoji představu demokracie národům, které mají jiné historické kořeny a svůj vývoj si musí prožít. Boj do posledního Ukrajince je ještě pořád v sázce, protože hlavní hráči hrají skutečně poker, a vsadili příliš mnoho.  Tomu odpovídá vypouštění dalších dráždidel o tom, že USA bude cvičit ukrajinské vojáky, bude dodávat zbraně na Ukrajinu, a EU má připraveny další sankce. Dohodě nevěří ani Rusko - ministr obrany Šojgu rekognoskuje terén ve světě, aby si vytvořil zázemí pro případné základny, které jinde USA budovaly přes 50 let. Další kolo studené války může začít a zbrojní průmysl posílí výrazně svoje akcie. Čím silnější akcie, tím více si mohu půjčit a vytisknout virtuálních dolarů a eur.  No, a o to tu vlastně jde. A lidi? Zde stačí jen citovat poručíka Hamáčka z Černých baronů „Lidí je jako sraček!“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Fišer | pátek 13.2.2015 9:30 | karma článku: 23,88 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54 | Přečteno: 921x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Češi s kradenými věcmi v Rakousku při honičce s policií proráželi zábrany

7. května 2024

Rakouská policie dnes v okrese Freistadt zatkla dvojici Čechů s kradenými věcmi vysoké hodnoty....

Kreslíř přežil útok na Bataclan, teď traumatizovaný spáchal sebevraždu

7. května 2024  21:05

Francouzský kreslíř Fred Dewilde, který přežil teroristický útok na hudební klub Bataclan, spáchal...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu, v Káhiře se jedná o příměří

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  20:54

Izraelská armáda v úterž zahájila operace na východě Rafáhu, který leží na jihu Pásma Gazy a kde...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik