Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo prodává Evropu

Vývoj poznatků o cílech imigrace islámských občanů do Evropy a poznatky zpravodajských služeb, stále více ukazuje, že se jedná o další historickou fázi rozšíření islámu.

Jedná se o fázi ve které islámští klerikové, bohužel, využili rozbití tradičních struktur vlády v Iráku, Libyi, Sýrii, Afganistánu a dalších státech. Vše za přímé účasti některých zemí z Evropy v čele s USA. Totální zaslepenost těchto vlád v honbě za vybřednutím z ekonomické krize znamenala, že nechtěli slyšet zásadní pravdu – demokracie, kterou známe, není slučitelná s islámem.

Iluze o tom, že konzumerismus zničí ideologii islámu, jsou naprosto hloupé. Nyní se viníci tragédie snaží přesvědčit občany, že se vlastně nic vážného neděje, a že je to přirozený proces prolínání kultur, a že se máme na něm všichni (i ti co to nezavinili) podílet. Bijí se v prsa a dovolávají se sjednocené Evropy. Dovolávají se humanismu a solidarity bez rozdílů v čí prospěch se má uplatnit. Tedy něčeho, co  islám v současné podobě nezná, čím z vysoka pohrdá. Bohužel, i v ČR jsou lidé, kteří z nějakých důvodů nechtějí pravdu o islámu vědět a znát. Naopak, aktivně se podílí na tom, aby pravda byla co nejvíce relativizována a deformována. Pokud někdo přijde do našeho prostředí (často nepozván), je jeho povinností, co nejvíce respektovat kulturu a zvyklosti – stejně, jako to oni to vyžadují od nás. Slova o tom, že je potřeba respektovat jejich náboženské cítění jsou naprostou neznalostí podstaty islámu, a též i obavou, že budeme takto pohlížet i na naše evropské náboženství. Korán, jako zjevená kniha je sotva dvacetiprocentním základem islámu. Přesto je v něm okolo 350 veršů, které vyjadřují nenávist k nemuslimům. Společně se Sírou (popisem života Mohameda) a Taklídem (neměnnost koránu a naprosté dodržování pokynů teologů a právníků bez samostatného uvažování o otázkách víry, morálky, práva), to vše vyústilo v islámské právo šaríja. Pokud se domníváte, že není u nás, v Evropě a USA uplatňováno – mýlíte se.  Přitroublá diskuze paní Šabatové o zákazu nošení burky ve zdravotnické škole – je uplatněním práva šaríja. Zvláštní zacházení v naší nemocnici s islámskými ženami - je uplatněním práva šaríja. Omezování vánočních symbolů v Evropě - je uplatněním práva šaríja. Prosazování názoru, že jediné náboženství islámu je správné - je uplatněním práva šaríja. Nerespektování našich zákonů a užívání islámských zákonů - je uplatněním práva šaríja. Vyžadování místa k modlení ve školách a ve firmě - je uplatněním práva šaríja. Zákaz svobodně se vyjadřovat o Koránu a Mohamedovi - je uplatněním práva šaríja. Zákaz umělecké tvorby neodpovídající islámu - je uplatněním práva šaríja.  Rozdělování lidí na pravé věřící (muslimy) a nevěřící (káfiry) - je uplatněním práva šaríja. Odmítání stejné „hodnoty“ muže a ženy (nerovnost před zákonem) - je uplatněním práva šaríja. Legalizování sexuálního styku se ženou před 15. rokem věku - je uplatněním práva šaríja. Neuznávání příčiny a následku ve vědě - je uplatněním práva šaríja, a řada dalších. Mnoho z výše uvedeného je už uplatňováno v USA a Evropě, a někteří si to přejí i v ČR. Je to z nevědomosti, nebo z prospěchu? Faktem je, že do Evropy směřuje obrovské množství peněz ze Saudské Arábie a Kataru, kterými jsou financovány mnohé neziskové organizace s vlivem na evropské poslance a národní politiky.

Výčet těchto příkladů není příznakem islamofobie, xenofobie či rasismu.  Je to jen připomenutí, co si má člověk s kritickým myšlením a příslušným vzděláním, uvědomit. Snad jen úplný bloud, při znalosti podstaty islámu, se může domnívat, že islám se změní. Nezměnil se 1400 let, a když ano, tak jen k horšímu. Většina výše uvedených příkladů nenachází oporu ani v Koránu, a je výsledkem tvorby a výkladu duchovních, kterým tak islám slouží k ovládnutí lidí a světa pomocí náboženství. Není to ani výzva k tomu, abychom muslimské spoluobčany v ČR napadali a uráželi. Stačí jen, aby byli s námi zcela podle ústavy rovnocenní, a dodržovali stejně (občas i nedokonale) naše zákony. Náš život v jejich kulturním prostředí by byl mnohem těžší a životu nebezpečný, pokud bychom vyžadovali „svoje“ demokratické zákony.

Ze strany věřících v islámské náboženství bych očekával respekt k zemi, kde chtějí žít, respekt k budoucím spoluobčanům, a respekt k jejich zákonům. Alespoň do doby, než si uvědomí, v čem spočívá demokracie a humanistické tradice Evropy. Pokud to nechtějí uznat, tak jen naplňují verš 171 z 2. súry Koránu: Ti, kdož jsou nevěřící, se podobají dobytku, na nějž se volá a který slyší jedině křik a výzvy: hluší, němí, slepí - ničemu nerozumějí.

Domnívat se, že si muslimové uvědomí to dobré a špatné v islámu není určeno naší generaci. Do té doby se ale musí naučit žít ONI s námi, s těmi, kteří jsou v jejich svaté knize definováni jako dobytek.

P.S. Autor je účastníkem dlouhodobé mise OSN v Iráku, Kuvajtu, Sýrii, Turecku, a pobýval na místech, které jsou v současné době geograficky frekventovaná v médiích.

Autor: Jaroslav Fišer | pátek 27.11.2015 8:30 | karma článku: 29,35 | přečteno: 666x
  • Další články autora

Jaroslav Fišer

Opozice hraje vabank!

Koukám jedním okem na panoptikum paní Jílkové a je zřejmé, proč jsme v loji. Pirát říká, že se stejně skoro nic neotevře ale budeme se mít líp. Přísedícímu leze pysk z dětské roušky, paní blábolí nesmysly. Otřesná reprezentace.

12.2.2021 v 4:00 | Karma: 33,54 | Přečteno: 921x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Proč Vláda v ČR pomáhá více bankám, ne lidem a firmám?

Existuje skutečná snaha obnovit ekonomiku nebo je to jen další fígl, jak přesypat zlaťáky? Pomoc musí být skutečnou pomocí. Zatím to vypadá na záplatu.

9.4.2020 v 14:20 | Karma: 20,61 | Přečteno: 583x | Politika

Jaroslav Fišer

Chce to rákosku-ale na koho!

Učitelé učí blbě dějiny. Jak řekl pan ministr, tak ty moderní. Kde ale jsou důkazy ve schválených učebnicích. Zatím nikde. Chybí nám ve školách velké UCHO? Ta paranoia už je mimo stupnici psychiatrů. A národ dále blbne.

15.1.2019 v 12:20 | Karma: 34,24 | Přečteno: 918x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Ó běda, běda-až do oběda!

Mělo by být pravidlem, že když poslanci nějaké strany budou navrhovat opatření ve školství, tak by měli povinně absolvovat minimálně měsíční stáž ve škole. V případě obědů zdarma je ideální vrazit jim naběračku v jídelně ZŠ.

4.1.2019 v 7:30 | Karma: 29,74 | Přečteno: 741x | Diskuse| Politika

Jaroslav Fišer

Otázky ze Štrasburku.

Zločin ve Štrasburku zatím vyvolává jen vášně. Za nimi se vynořují otázky, jak je to vlastně s bezpečností v Evropě. Vrah má být údajně veden ve skupině extrémně nebezpečných potencionálních zločinců. Přesta zatím mizí.

12.12.2018 v 10:37 | Karma: 37,78 | Přečteno: 1491x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1576x
Vojenský veterán z Iráku a chemik, rovněž pedagog,právník a občasný analytik a blogger.

Seznam rubrik