Nevíte, jak se dělá dcera?

     Jak moje ženské tělo dokáže vyprodukovat chlapečka? Mám sestru, nedovedla jsem si představit zástupce mužského pohlaví, který by mi byl podobný. S manželem jsme si plánovali, jak bude naše dcera vypadat, vybírali jí jméno. Bude to trošku zlobivá rošťanda s dvěma černými culíky a modrýma očima po tátovi. Měli jsme vymyšlený i scénář jmen a podob pro holčičky dvojčátka. První velký ultrazvuk před půlkou těhotenství vypadal na kluka. Ještě je brzy, uvidíme příště. V půlce těhotenství lékař mluvil o holčičce, ale už si fakt nepamatuji, jak přesně ten výrok zněl. Možná: „ Na padesát procent holčička, na padesát procent to bude kluk….“, už nevím, vnímala jsem jen tu první půlku věty a té se všichni z rodiny chytli. Bude to Dianka. Čtyři týdny jsem kupovala růžové mini oblečky. Pak přišla další kontrola a pindík už byl nepřehlédnutelný. Neodpadl, nezakrněl. Narodil se nám blonďatý chlapeček.

    Miminko jako miminko. Modrou barvu jsem vždycky měla ráda. Růžové dupačky jsem schovávala spolu s dalšími oblečky, z kterých naše miminko vyrůstalo, pro mladší sestřičku. I když porod jsem měla předčasný, hororový, dvoudenní, tušila jsem, že se na to přenesu a začnu toužit zažít to znovu, lépe. Poznat ten nejkrásnější zážitek v životě ženy. Manžel překonal předsudek, že mazlit se s chlapečkem je divné, nakoupil mu k Vánocům a narozeninám auta, bagříky, vláčky a začalo odsouvání maminky na druhou kolej. Prvorozenému synovi pořídil sedačku na kolo, aby se mohl stát spoluúčastníkem taťkovy největší záliby, cykloturistiky. Já se učila spolu se synem značky aut, rozdíly mezi nakladačem, bagrem a buldozerem. Skvěle umím nakreslit traktor, válec, lokomotivu.

     Už to byl velký chlapeček. Odřená kolena, praktický letní účes mašinkou. Cílem našich procházek bylo vlakové nádraží nebo křižovatka v rekonstrukci, dokonalá přehlídka všech stavebních strojů. Uděláme mu malou sestřičku. Nastudovali jsme si návod, jak zplodit holčičku podle termínu ovulace. Jenže já tomu moc nevěřila, svedla manžela mimo rozvrh a bylo to tam! Pindík jako hrom rozpoznatelný hned v šestnáctém týdnu. „Sestřičko, pojďte se podívat, jak je tam krásně vidět!“.

     Okolí začlo trousit rozumy a snášet výsledky statistik. Když jsou sourozenci od sebe lichý počet let, jsou stejného pohlaví. Když jsou po sobě méně než pět let, jsou opačného pohlaví. Proč jste ještě rok nepočkali? Mohli jste mít holčičku.

     Já byla spokojená, vyrovnaná. Hlavně, že je to jasné. Pindíka nikdo nepřehlédne. Využiji oblečení po bráškovi. Konečně víme, v jakém stylu můžeme zařídit nový společný pokojíček. Uděláme synům krásné klukovské doupě. Budou to velcí kámoši. Bratři, které nikdo nerozdělí. Kluk s holkou by se hádali, neuměli by si spolu hrát. Kluci svoje maminky milují, jsou jejich ochránci. Holky jsou zákeřné potvory.

     Čekáte překvápko na porodním sále? Ne, fakt máme dva chlapečky. Překvapením byl samotný porod. Super rychlý adrenalinový zážitek zakončený přívalem neskuteční euforie. Jen tatínek k němu ani nestačil dorazit. Lépe řečeno přišlo to tak na ráz, že jsem ani tatínkovi nestihla zatelefonovat. Poznala jsem fakt nejkrásnější okamžik v životě ženy!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Finková | sobota 24.1.2015 14:42 | karma článku: 17,47 | přečteno: 1194x
  • Další články autora

Martina Finková

Jak nakrmit dítě

4.3.2015 v 12:27 | Karma: 20,30

Martina Finková

Domácí vězení

23.2.2015 v 13:36 | Karma: 14,44

Martina Finková

V dnešní době

10.2.2015 v 20:28 | Karma: 12,91

Martina Finková

Kluk v růžovém

4.2.2015 v 15:37 | Karma: 10,68

Martina Finková

Nahoru a dolů

31.1.2015 v 11:08 | Karma: 10,33