Zvládněte portrét s umělou inteligencí za minutu (1 minuta)

Existuje mnoho dlouhých článků a hodinových videí o AI (Artificial Intelligence), které vás zahltí spoustou nepotřebných informací. Chcete-li ale za minutu něco s AI nakreslit, čtěte tento blog. Povedu vás zkratkou.

Je to velmi jednoduché. Chcete-li si ihned vyzkoušet jak vám AI namaluje obrázek podle vašeho textu, běžte nejlépe v Microsoftím prohlížeči Edge na adresu www.bing.com. Dostanete obrazovku, kterou vidíte níže. Do dialogu uprostřed, kde je text "Zeptej se mě na cokoli..." napíšete "Nakresli mi to a to". Ovšem jsou někdy případy, kdy vám místo obrázku jen něco najde. Já ho nějak zblbnul nebo co, asi tím, že jsem ho nutil několik dnů po sobě hodiny vyrábět obrázky. Takže teď i když píšu "Nakresli...", nic nenakreslí a jen najde už hotové obrázky.

Jestli jste dopadli jako já, musíte si ťuknout na ikonku Copilota (jakási modrá stuha), což je ikonka úplně vpravo a úplně nahoře. Je ale možné, že si předtím budete muset v Bingu vytvořit uživatele (viz můj ksichtík na horní liště vlevo od ikonky Copilota). A budete muset zřejmě mít účet Microsoftu, ale ten má snad každý uživatel Windows..

Úvodní stránka vyhledávače Bing s otevřeným Copilotem.

Stačí si pak místo textu "Zeptej se mě na cokoli...", který najdete úplně dole v okně Copilota, které je vpravo, napsal, co chcete nakreslit. Klidně česky. Dole vidíte, co jsem dostal, když jsem tam napsal: "Nakresli mi fotorealistický obrázek Evy v matematickém Ráji, která nakousla Jablko poznání - matematiku. Na tom jablku bude nápis Math. Obrázek bude ve stylu Leonarda."

K tomuto obrázku mě inspirovala moje kamarádka, která vyhrála studentskou Nobelovu cenu.

----------------------

Kdyby vás zajímaly další blogy, tak zkuste třeba:
Co odpověděla umělá inteligence na otázku "Proč je moje žena chytřejší než já?"Proč se skoro všechny děti ve Francii jmenují stejněPerpetuum mobile objeveno

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Fikáček, Ph.D. | neděle 3.12.2023 18:14 | karma článku: 25,16 | přečteno: 1304x