Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ti první sionisté (Herzl a spol) měli na vybranou: buď TRADICE anebo BEZPEČÍ. Tedy buď zemi kolem Jeruzaléma, ke které je pojila hluboká historická a náboženská pouta, anebo jinam, mimo obrovský oceán muslimů, jejichž krvavá stopa v historii musela být v 19. století už dobře známa, a kteří mají navíc nevraživost vůči židům zakódovanou přímo ve svém svatém písmu.

Bohužel si nakonec vybrali tradici, přestože se nabízely i jiné varianty (Afrika či Jižní Amerika), kde by výdaje na obranu byly nesrovnatelně menší (o trvalé pomoci USA ani nemluvě). S tím už teď nic nenaděláme - jen doufám, že tento konflikt, který běží celý můj život jednou tuhle krásnou planetu nespálí v nukleárním požáru.

Jinak postoj USA zůstvává neochvějný - alespoň co se reálné pomoci týče. To verbální peskování je směřováno spíše voličům v zatím nerozhodných státech, kde mají muslimové početné komunity.

3 0
možnosti
JZ

jenže oni ti sionisté právě vytvořili mýtus o tvůrčí spolupráci židovského a muslimského živlu v místech jako bylo Španělsko, Maroko, nebo fatimidský Egypt, a stvořili tu představu, že z Evropy musí odejít, protože s křesťany se nedá žít

0 0
možnosti
LK

Bohužel současná izraelska vláda hrubě zneužívá téma holocaustu a je za to kritizována od svých občanů.

1 1
možnosti
JK

J17a70n 50K53á60r12n43í18k

17. 4. 2024 16:13

Pane Fikáčku, obávám se, že jste ve svém výčtu nezmínil důležitá fakta - Balfourovou deklarací v r. 1917 bylo Mandátní území Palestina přislíbeno Izraeli. Tehdy sahala Palestina od moře až k Iránu. V roce 1921 bylo ze 2/3 tohoto území vytvořeno Zajordánsko jako arabský stát a 1/3 zbyla na židovský stát. Židé s dělením souhlasili, ale Arabové chtěli víc, takže i ta poslední třetina měla být po válce opět rozdělena. Źidé opět souhlasili, Arabové ne a rozpoutali válku.

Co se týče gheta v Gaze - jsou tam dvě země, které střeží hranice - Egypt a Izrael. Egyptu záleželo víc na mrtvých Židech, než živých Arabech a proto nedovolil obyvatelům Gazy odejít.

Ovšem palestinští Arabové jsou také dobří vejlupci - na konci šedesátých let, když Izrael dobyl západní břeh Jordánu, jich pár desítek tisíc odešlo do Jordánska a protože jim Jordánsko přišlo málo radikální, pokusili se tam svrhnout vládu. Skončilo to těžkými boji a intervencí Sýrie, aby to Jordánská vláda vůbec ustála. Bojovníci pak utekli do Libanonu, který zcela rozvrátili, katastrofa trvá dodnes.

Více viz Black September. Proto žádná arabská země nechce přijmout lidi z Gazy.

8 0
možnosti
JZ

ohánět se Balfourovou deklarací je kontraproduktivní, neb arabské státy ji z docela dobrého důvodu považují za kolonialistický dokument. Žádný arabský stát nebyl členem Společnosti národů, takže na ni samozřejmě neberou ohled.

1 3
možnosti

Zde je zajímavá oponentura pana Stejskala:

https://blog.idnes.cz/lubomirstejskal/nekolik-poznamek-k-clanku-jana-fikacka-z-16-4-2024.Bg24040634

Doporučuji k přečtení zejména panu Vracovskému.

8 0
možnosti
Foto

To nejde, pan F.V. pana Stejskala krajně nesnáší.

2 0
možnosti
AK

Třebaže se s autorem shoduji v jeho historickém popisu nedávných dějin (někdo by mohl poukázat na obsazenost před 2000 lety - pro mne stejně šílený argument k (ne)oprávněnosti čehokoliv), jeho závěry z tohoto vyplývající jsou absurdní. Historie světa jsou plné nespravedlností (ať skutečných nebo domnělých). Pokud bychom na nich stavěli právo na nenávist, tak by nikdy nemohlo nastat období bez válek. Trianonská smlouva a Maďaři -chodí na žitném ostrově občané SR maďarské národnosti s noži a bodají své slovenské sousedy? Pouštějí na naše území Sudetští Němci zápalné draky a rakety? Pokud bude existovat většinové mínění na straně palestinských Arabů, že jediné možné řešení je palestinský stát od Jordánu ke Středozemnímu moři, o čem se dá jednat? Tzv. blokáda Gazy Izraelem - kdyby byla skutečná, těžko by mohli vyrábět rakety a budovat podzemní labyrinty.

Před 7. 10. byl Izrael neustále ohrožován raketami z Gazy. Jednou za čas provedl odvetnou operaci. Která jiná armáda upozorňuje civilisty, že místo, kde se nachází bude bombardováno, aby ho opustily? O zápalných dracích ničících na polopoušti vysázených lesích nemluvě.

19 0
možnosti
Foto

Přátelé, tak já se musím pana autora zastat. To, co píše, je naprostá pravda. Ovšem s přihlédnutím k tomu, že pan autor se vlivem kvantových jevů dostal do světa antihmoty (Anti Zeměkoule je na druhé straně vesmíru), kde je vše opačně.

K tomu, co tu napsali jeho oponenti, se ale přikláním, protože se na diskutovaný problém dívám optikou našeho světa. Což ovšem současně neznamená, že autorův antipohled je chybný. jen tu platí:

Hej, z vonku to tak vyzerá.

K titulku: Pan autor jistě čte všechna izraelská média.

7 0
možnosti
JP

Autor je prostě antisemita. Nic jiného v tom nehledejte.

8 0
možnosti
Foto

Upřímně si tady přijdu jak v Matrixu... Dehonestovat pana Fikáčka od kdekoho a tolik palečků pra pana Kindla kopírujícího svá moudra k jakémukoli problému . To, že často vůbec nerozumí tomu co kopíruje ? Pohodys... Radši ty plusy ani nerozklikávám, aby nepřišel o dobré mínění u spousty kolegů ..... Až budu mít o víkendu čas, taky napíšu redakci, že Jan Fikáček by měl být VIP.

5 10
možnosti
JH

J92a52n 86H33r89u85š86k18a

17. 4. 2024 8:39

Člověk, který se všude možně veřejně chlubí svým svou genialitou a dizertací (napsal o sobě oslavnou stránku na wiki, ale byla smazána, protože z toho vyznívalo, že Einstein se učil od něj), a kvůli kterému byla provedena hloubková kontrola ministerstva na univerzitě, protože jeho práce byla amatérismus a snůška výmyslů, by neměl být VIP...většina věcí, co zde píše není pravda a nebo je to silně vytrženo z kontextu...a zdrojování informací se nemá cenu bavit vůbec, když autor cituje ve své geniální disertaci úryvky z Cimrmana nebo wikipedie, kterou si sám napsal...

Pokud většina tvrdí, že autor lže nebo blouzní, tvrdí to i většina akademické obce (nejen kvůli blogům...), tak to bude asi tím, že on je nejlepší a všichni kolem jsou mimo...

12 1
možnosti
VF

Možná by stačilo začít v roce 1000 př.n.l., nebo alespoň 50 n.l., a vycházelo by Vám to s těmi procenty osídlení tohoto území Židy a Araby jinak.

Vy jste ale chtěl dokázat, že Židé ukradli Arabům zemi, tak jste začal v době, kdy to tak může vypadat.

10 0
možnosti
JH

J30a85n 67H29r72u61š74k27a

17. 4. 2024 7:50

Autor je pohádkář a to nejen v tomto...

7 0
možnosti
  • Počet článků 316
  • Celková karma 22,37
  • Průměrná čtenost 3106x
Vystudoval chemii (SŠ), kybernetiku, řízení, ekonomii a teorii systémů (interdisciplinární studia - VŠ), je obecně uvažujícím člověkem někde na pomezí mezi přírodními vědami a filosofií. Roky vyučoval filosofii fyziky a virtuální reality na PřF a MFF UK v Praze. Od září 2021 Ph.D. se zaměřením na filosofii fyziky a matematiky. Pracoval jako evropský expert pro "Future Technologies", 7 let pak v jedné z nejvyšších evropských pozic v počítačové bezpečnosti. Momentálně finanční expert na evropské úrovni. V letech 1991-7 byl předsedou společnosti Mensa ČR. Je členem světové vědecké Společnosti pro filosofii času. Absolvent Oxfordského kurzu Filosofie vědy. Více informací zde.

Chcete-li sledovat diskuse v "jeho" skupině, připojte se do Vědecké filosofie & Fyziky (nejen). jfikacek@gmail.com
 
Upozornění: Toto je popularizační blog pro veřejnost, neberte ho tedy jako vědeckou dizertační práci. Někdy je to jen divoká fantazie. Na druhé straně se snaží udržovat jistou vědeckou kvalitu, takže "esoterické" komentáře nejsou vítány. P.S.: Osobně útočné a odborně velmi nekvalitní komentáře, zejména velmi dlouhé, budou mazány.