Oxfordský adventní kalendář - vzdělávání hrou online zdarma

Oxfordská universita je jednou z absolutně špičkových universit na světě. Teď přichází se zajímavým nápadem adventního vzdělávacího kalendáře, kdy pro vás na každý den až do koce roku připravila online vzdělávání hravou formou. 

Vyzkoušel jsem si první lekci, která je přístupná dnes, a je opravdu hravá a jmenuje se Google Art and Culture. Můžete si zkusit na monitoru přehrát skladby Bacha, Mozarta nebo Beethovena a program vám ukazuje, jestli hrajete správné noty. Můžete si vybarvovat na monitoru omalovánky, kterými jsou obrazy různých malířů nebo fotografie. Opravdu je to tak hravé, že to mohou zkoušet i děti. Můžete to sami prozkoumat, jen si ťukněte na obrázek níže nebo sem:

Přikládám překlad jejich doprovodného textu:  

 

"Objevujte v prosinci každý den něco nového!  Sváteční kalendář na rok 2021 obsahuje jednatřicet dní bezplatného online vzdělávání - to vám vystačí až do nového roku. Interaktivní a vzdělávací zdroje, které pro vás vybrali akademici a zaměstnanci Oxford Continuing Education. 

Přijměte naše poděkování za to, že jste součástí komunity dospělých studentů Oxfordské univerzity - komunity, která se rozkládá ve více než 160 zemích světa. Rádi bychom využili této příležitosti a popřáli vám krásné svátky a nový rok plný obohacujícího vzdělávání."

Podle obrázků asi nejde moc rozeznat, jaké bude téma na další dny, tak uvidíme. Zaujalo mě taky, že je Oxford sofistikovaný a posílám kalendář jen absolventům svých kurzů. Tam je sdílení velmi pravděpodobné a není to přitom spam. Ten "spam" z toho pak dělají ti absolventi. :-) Tenhle marketing je tak stojí jen práci na kalendáři.

Autor: Jan Fikáček | středa 1.12.2021 9:14 | karma článku: 0 | přečteno: 456x