Můj syn džihádista

Myslíte si, že budu psát o nějakém muslimovi? Ale kdež! Budu psát o své rodině. Ostatně byste si mohli vzpomenout, že českými médii proběhla zpráva, že jistého Čecha, podezřelého z terorismu, zadržela policie ve Středozemním moři.

Jo, tak to byl právě můj synáček. Rozhodl se, že přepluje Středozemní moře na lodi z "odpadků", přesněji z pet flašek, tuším konkrétně od Kofoly, která mu jich věnovala haldu... plných.

Přeplutí se mu povedlo se na třetí pokus. První pokus skončil po krátké cestě (asi 200km) snad kdesi u Terstu. Druhý pokus byl asi nejzábavnější. Ten vedl z ostrova Elba (kde byl ve vyhnanství Napoleon) kolem Sardinie a Korsiky (viz obrázek). Ona totiž taková kocábka z petek není zaoceánský parník, takže pevnost takové lodičky není největší a tak není zahození plout hezky kolem břehu... co kdyby něco.

Na Korsice upoutalo toto zvláštní plavidlo pozornost místní policie. Synáček je totiž trochu snědší, cestuje dost často po světě, takže bývá opálený. A takový opálený člověk (s dvěma kamarády) na podivném plavidle opravdu vzbudil zájem. Pro jistotu mu Francouzi zajistili loď

Mezi námi, tipuju, že podobných zábavných příhod má desítky, nicméně já se o nich dovím jen tehdy, když potřebuje pomoc. :-) A tak tomu bylo i tentokráte. Volal mi, že když umím francouzsky, tak ať zavolám francouzské policii a ať tvrdím, že jsem velké zvíře v EU a ať tu policii ukecám, aby mu loď propustila. Do toho se mi moc nechtělo, opravdu nerad lžu, navíc tehdy, když se lež dá velmi snadno odhalit. :-)

Tak to synáček vyřešil po svém. Sebral svou loď zajištěnou policií v přístavu na Korsice a přeplul s ní k Italům na Sardinii, která je jižněji. K velkému překvapení měla ale jak francouzská tak italská policie telefon a zavolali si, co se stalo. Když se k tomu přidaly i technické potíže a fakt, že loď nebyla registrovaná, věděli Italové, co mají dělat. Kvůli "ohrožení" lodi posádku se všemi věcmi z paluby evakuovali. Loď pak pustili na volné moře. Ta pak už nikdy nebyla nalezena.

Mořeplavci se ji snažili hledat různými způsoby, třeba na základě směrů mořských proudů, které by ji mohly zanést na určité místo nebo taky s pomoci jasnovidců, kteří měli odhalit, kde se loď nalézá. Marnost nad marnost.

K synáčkově cti musím dodat, že jeho několikaletá vytrvalost nakonec slavila úspěch. Novou loď si už registroval, na jméno sestry, a na třetí pokus se mu Středozemní moře podařilo přeplout a stal se tak jediným evropským imigrantem v Africe, byť na krátkou dobu. A po přistání v Africe byl šťastnej, jako když Venclovský jako první Čech přeplaval kanál La Manche.

Chce se dovědět i o jeho dalších akcích? Tak vydržte do příště. :-)

Autor: Jan Fikáček | středa 21.3.2018 9:21 | karma článku: 43,91 | přečteno: 2662x