Chcete mít geniální dítě?

Když jsem ještě bydlel v Praze na Barrandově, obcházela jednou kolem pískoviště, kde jsem si hrál se svým synkem, jedna postarší paní. Dost divně koukala. A pak to z ní vypadlo. Dala mi neslušnou nabídku. :-)

Očividně se jí můj synáček hodně líbil, protože mi nabídla 300 tisíc Kč za zplození dítěte s její dcerou. Dobrá nabídka, ne? Ale říkal jsem si, co by asi na moje manželka. :-) Tak jsem tu lákavou šanci odmítl, předpokládaje také možné budoucí právní komplikace, jako placení alimentů apod.

?Tato historka se mi ale posléze hodila, když se jeden z mých kamarádů chtěl se mnou vsadit, kdo dostane více odpovědí na seznamovací inzerát. V prvním kole jsem dostal asi 300 odpovědí a on žádnou. Byl zvědavý, jak se mi to povedlo. Tak jsem mu svůj text prozradil:

"Dvě finalistky soutěže Miss Česká republika by rády poznaly jednoho muže, který by je zvládl obě."

Můj kamarád se rozčiloval, že není fér měnit pohlaví, tak jsme si dali druhé kolo soutěže, ale tentokráte už o peníze. Byl si nějak jistý. Ve druhém kole se zlepšil, dostal dvě odpovědi. Já se podstatně zhoršil, dostal jsem odpovědí jedenáct, ale peníze jsem shrábnul. A k textu mého inzerátu mě právě inspirovala ona příhoda z Barrandovského pískoviště. Dotyčná dáma mi totiž také prozradila, že ví, že jsem dělal předsedu Mensy, společnosti lidí s vysokým IQ, a že by chtěla, aby její dcera měla chytré dítě. Dědičnost inteligence není sice podle Mendelovy genetiky nijak jistá, ale lidé tomu často věří. Text mého inzerátu proto zněl:

"Chcete mít geniální dítě? Muž, jehož IQ je vyšší než jeho výška nabízí pořízení vašeho potomka."

Zájem o tuto akci nejenže byl, ale některé dámy byly dost aktivní. Jedna třeba napsala hned datum, hodinu a místo, kde se setkáme, kam přijede autem, a také to, že manžel o všem ví a se vším souhlasí a že ji dokonce přiveze. Byly i takové dámy, které nabízely peníze, když se na ně dostane. Ale většina nabídek byla dost nechutná a obhroublá, tak jsem tyto "lákavé" možnosti nevyužil. :-) Nicméně efekt Forresta Gumpa, zdá se, existuje, a říká, že lidé touží po vyšší inteligenci.

A když to tady tak píšu, napadá mě, že bych mohl zase vymyslet nějakou "seznamovací" taškařici. Život je krátkej, tak proč ho neprožít v legraci.

Autor: Jan Fikáček | středa 9.5.2018 9:07 | karma článku: 43,37 | přečteno: 3381x