Budou "džendrově" vyvážené hi-tech záchody?

Taky jsem poněkud alergický na některé genderová akce, kde občas ideologie potlačuje zdravý rozum. Druhá strana ale na mě zase někdy působí dojmem, jako by přišla z pravěku, kde je jasné, že žena je muži "přirozeně" podřízena.

Nemám ale patřičný přehled o věci, nemám dostatek znalostí o stavu v této oblasti, a proto se nepřidávám aktivně k žádné ze stran. Prostě to není moje téma, a to přesto, že jsem byl dva roku na "mateřské", takže úplný zpáteční asi taky nebudu. Nicméně opravdu nesnáším ideologické hysterie, za což může kus mého života v dobách socialismu. Prostě se snažím být v tomto směru normální, přistupovat k věcem se zdravým rozumem.

Co mi však přijde zcela prosté a snadno řešitelné v této oblasti, jsou záchody. Zažíváme to asi všichni a pravidelně: když je nával na záchodech, pánové čekat nemusí, ale dámy stojí frontu. Opravdu tady můžeme zahodit všechny ideologie a jen pochopit, že není žádný důvod, aby ženy byly v tomto směru na tom hůř. To je fakt takový problém trochu to změřit a nadimenzovat záchody tak, aby byly pro ženy i muže stejné podmínky, to jest nejlépe žádné, a když to nepůjde pak alespoň stejné fronty?

?A jestli se ten poměr dynamicky mění, tak bych udělal ještě třetí typ záchodů, který by třeba mohli sami klienti přepínat z pánského na dámský, či naopak. Prostě flexibilní možnost řešit případné disproporce. Dnešní technika už umí odpozorovat, kde je jaká fronta, a když máme chytré výtahy, kterým počítač určí ideální pohyb, aby šetřily energii, není problém, aby hodně hloupý počítač zvládl optimalizovat využití záchodů (oněch 3 typů, dámský, pánský, flexi).

Zdá se mi jak z dob socialismu, že tuhle věc aktuálně nikdo neřeší. A nebo řeší a jen já o tom nevím?

Autor: Jan Fikáček | úterý 25.6.2019 9:15 | karma článku: 35,20 | přečteno: 1670x