Postrádám Jiřího Paroubka a spol.

Během oběda jsem shlédl kousek Otázek Václava Moravce a socani stále nezvěstní. Alespoň v té části, kterou jsem měl možnost spatřit, exhiboval vicepremiér Vondra, podporovaný sekundanty z RWE Transgas a následně i zástupcem izraelské vlády.

Situace se mi od začátku roku jeví jako dost nezvyklá.

"Topolánkovi děkoval Obama"

"Putin: Dokázali jste nemožné"

"Bush volal Topolánkovi"

"Česká mise končí, plyn by mohl být spuštěn večer"

"Dryml odmítá odstoupit"

Z těchto volných přepisů novinových titulků se může zdát, že ODS a její předseda jsou momentálně na koni. Předpokládám, že při jejich čtení se nejvyšší patra Lidového domu nadýmají vztekem. I když je třeba uznat, že zmíněné titulky nevypovídají o žádném výsledku, ani o kvalitě práce (až na ten předposlední). Jen se už asi dva týdny nepíše o vládě v negativním slova smyslu a i to se počítá.

Jak je ale možné, že ČSSD nevydala prohlášení o tom, jak vláda dělá vše špatně?  Kde jsou neotřelé a LEPŠÍ (a opoziční) nástroje pro řešení všech současných problémů, se kterými se vláda potýká? Když pomineme chabý pokus na jedné zapadlé tiskové konferenci, musíme uznat, že Paroubek a spol. se drží zpátky.

Je to důsledek dohody o klidu zbraní mezi opozicí a vládou v průběhu předsednictví? Je to výsledek dokonalé PR práce lidí kolem vlády Mirka Topolánka? Bude to nejspíše kombinace obojího s jedním nebo dvěma dodatky.

1. Strategie na způsob "vrtěti psem" či lépe "držet hubu a nechat události plynout" pomůže sociální demokracii v zametení kauzy Dryml pod koberec

2. Toto vakuum ve vystupování ČSSD je jen důkazem toho, že krom kritiky a negativismu (což si pravděpodobně na půl roku zakázali) nejsou schopni ničeho dalšího. Tak, jako jsme to mohli vidět v předvolební kampani a v průběhu četných oranžových tiskových konferencí.

Autor: Zdeněk Fík | neděle 11.1.2009 13:14 | karma článku: 36,10 | přečteno: 2100x
  • Další články autora

Zdeněk Fík

U zubaře? Bez titulu ani ránu

25.7.2009 v 9:11 | Karma: 47,61

Zdeněk Fík

Cyklošizung

16.5.2009 v 10:20 | Karma: 21,50