Z dnešního foto archivu

S nástupem fotoaparátů v mobilu fotím skoro každý den. Nedá mi to nevyužít situace a zachytit tu ten tu onen moment. Někdy se měním v romantika, jindy v zuřivého reportéra. Vždy to však - podle mne - stojí za to!

1. Romantická rána i západy

Těch by se našlo! Bydlet v 9. patře, skoro na okraji Prahy, s okny balkonu orientovanými na východ a kuchyňskými tak nějak na severo-západ - to má své výhody. Slunce vidíte ráno i večer. Pokud tedy zrovna není zataženo nebo Slunce zrovna přes mraky nemaluje. Někdy i na obou stranách.

Následující dvě foto jsou ovšem západ Slunce.

 

2. Kocouři jsou vděčné téma.

Téma na 24 hodin denně. Jsou dva - dohromady tedy 48 hodin denně. Někdy i víc. To podle toho, za kolik který zrovna ten den vydá. Nafotit "hodné kočičky" - i to je umění. Sportovní fotoaparát nevlastním. A tak se občas plížím bytem s mobilem připraveným k focení - a jen výjimečně miláčkové tvrdě spí. Jinak mne poťouchle pozorují s výrazem: "Nerušit!"

 

3. Řekni to květinou

Věren tomuto známému sloganu, přispíval jsem na Facebooku fotografiemi květin do "kruhu" - zveřejňujícího tyto pro oblažení duše. Nečinilo mi to problémy. Již hezkých pár let si se známými posíláme ranní květinový pozdrav. Já k tomu používám i jakýsi program v mobilu na "dotvoření". Každopádně, kdekoli-kdykoli natrefím na nějaké květiny či jiné rostlinné artefakty - fotím. Do zásoby. Květinových přání není nikdy dost.

 

4. Každý má nějaké své téma

U mne je to jídlo. Věren této "zásadě", když mne okolnosti donutily vytvořit si účet na Instagramu, velmi rychle jsem se vyprofiloval a ze sféry soukromých fotografií se přesunul -  k snídaním, obědlům, svačinám nebo večeřím. Tady je malá ukázka.
Dobrou chuť.

 

5. Život v poklusu

Tak by se dalo nazvat jedno rovněž ze stěžejních témat - prezentované ovšem jediným stylem focení, a sice selfie. Fotím se rád, zlomyslyně, nesmyslně i smyslně... ehm... a prostě kdykoli mám pocit, že to někoho bude zajímat. Třeba i jen mne.

1. Ráno cestou do práce - v klobouku z Disneylandu Tokyo.
3. Kamarád (vlevo dole) si chtěl ověřit poslání vlastní pohlednice poštou.

Tak hezký den všem. Snad jsem vás touto malou galerií a "tvůrčím striptýzem" přivedl na trochu jiné myšlenky než jsou každodenní starosti.

Autor: Martin Faltýn | čtvrtek 8.7.2021 8:08 | karma článku: 14,91 | přečteno: 236x