Všichni pijeme z jednoho brčka

Párty v klubu Techtle Mechtle. Svým způsobem jsme na té párty všichni a pořád. Nejde tedy o fyzickou přítomnost, ale spíše o ty důsledky. A o to, co bychom si měli uvědomit, jak v EU, tak u nás, ale zatím pořád ne a ne...

Tak nějak mi to totiž přijde celé, jako by "někdo shora" chtěl donutit lidstvo, aby si uvědomilo, že rozhodující není globalizace, že rozhodující nejsou stamilionové akcie a nadité peněženky.

Tak nějak mi to přijde totiž celé, že všichni neustále řeší, jak se na této krizové a mižná i kritické situaci pro lidstvo, jak se na tom jen napakovat.

Jen se podívejte, jak v médiích napřed křičí firmy po nich živnostníci, pak zaměstnaní na úvazek... posléze restauratéři a hoteliéři... nejnověji třeba majitelé Aquaparků.

Všem se to nezdá. Prý je to spravedlivé pro všechny ostatní, ale jen pro ně ne!

Jak je to dlouho, co byli všichni strachy zalezlí..?

Ať už z kritizovaného vládního nařízení (umíme my Češi něco pochváílit?) nebo z reálných čísel nakažených a umírajících?

  • Tváří v tvář uvolňování
  • tváří v tvář dostatku ochaných pomůcek
  • tváří v tvář výzkumlm v oblasti očkování...

...všem zase otrnulo. A zase se z toho všechno vytrácí všechno možné: zachování lidstva, aktivní ekonomiky, kulturního sebeurčení, především ale starost o zdraví lidí a jednotlivého člověka.

Přitom se stačí napít z jednoho brčka a rázem jsou tu desítky nemocných, ba stovky. Co na tom, že jsou to třeba sportovci, kteří jsou známí tím, že PO sportovních výkonech se konečně mohou chovat jak utržení z řetězu. (Některé komentáře v dikusi pod články jsou pak pěkně peprné.) Ten přetlak se musí vyventilovat. Koneckonců jsou to mladí lidé.

Odpovědnosti to nikoho nezbavuje.

Říká se, že smích léčí. Psychicky určitě. Stejně zřejmě jako pití z jednoho brčka. Jenom si, vážení, dávejte pozor s jakého brčka pijete. Protože i když nedojde na "mechtle", také "techtle" mohou být v tomto případě rizikové.

 

 

Ilustrační foto: autor

Video: Standardní licence YouTube, Benetomm.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | neděle 26.7.2020 16:17 | karma článku: 19,95 | přečteno: 686x