Svátek má Tamara a proto mám vždycky narozeniny!

A nebo naopak, že? Každopádně den svátku Tamary - tedy 3. června - je mým dnem. Když jsem se narodil, bylo pondělí. Ale ani dnešní pátek nic nemění na tom, že mi je 65 let!

Rovnou mi můžete pogratulovat!

Ode dneška jezdím pražskou MHD úplně ZADARMO! A my, důchodci, ale i Češi všeobecně, jak známo, jak je něco zadarmo, tak to berem! I když se říká, že "to nechci ani zadarmo", jak známo - důchodci berou!

Ale zcela vážně.

Ještě včera jsem si hrál vesele písničku "When I´m Sixty Four". Ne, že bych si ji nehrál i dneska - patří k mým oblíbeným - třeba v podání téhle skvělé rodinky. Vůbec jaksi Beatles patří hudebně k tomu, co mám rád. Ovšem na chuť jsem jim přišel až po vysoké. Nešílel jsem jako mladík po muzice, tohle mne vždycky míjelo. Beatles jsem "objevil" spíše jako kulturní dědictví, fenomén hudební i lyrický - který řadím do hudební klasiky stejně jako třeba Abbu, ale zrovna tak Beethovena nebo Brittena. Tak si vyberte.

I když raději mám třeba spíš taškařice než vážnost. A všelijaké to "intelektuální hloubání" v duchu Rodenovy sochy nemilosrdně shazuji sarkasmem a tak všelijak.

Tím jsem se propracoval až k 65 letům a hodlám v tom pokračovat, maje na paměti úvodní kapitolu Bulgakovova románu Mistr a Markéta o "věčnosti bytí". Pokud netušíte, najděte si to o lidské věčnosti.

Pro změnu se s vámi jednou podělím o pár fotografií ze soukromí. Někoho potěším a jiní to musejí nějak přežít. Jako bloger stejně chodím stále s kůží na trh, takže tak.

Mimo jiné jsem strašně toužil po tomto foto objektivu. Zoom s ohniskem 300 mm. Bydlím v 9. patře a to už za to stojí se občas podívat na věci blíže. Pár ukázek najdete v galerii.

Teleobjektivem

 

No a k dovršení všeho tři komentované fotografie ze soukromí.

  1. Šílená čepice pro hokejové fandy, Tak jsem se zatvářil stejně.
  2. České historické středověké sklo miluji, stejně jako občas víno.
  3. Něco končí a něco začíná - rádio je mi asi souzeno po zbytek života.

 

 

A nakonec přeji hezký den.

Co víc ve vlastní narozeninový den přát vám i sobě.

 

Autor: Martin Faltýn | pátek 3.6.2022 8:08 | karma článku: 14,79 | přečteno: 276x