Rouškový fejeton: O maskování a odmaskování se

Z roušek se stal problém. Což zadalo podnět ke shánčivosti srovnatelné s honbou za banány za socialismu a k lidové tvořivosti. Ale roušky, zkrátka, národ bohužel rozdělují. Stejně jako některá prohlášení.

V mém předešlém blogu jsem udělal několik selfie s rouškou (roušku mám díky tomu, že přítel je masér a tak vždy pár roušek má v rezervě, z hygienických důvodů). Ten blog zas takový sukces nebyl, jak jsem očekával. Nevím, jestli se lidi toho fotoblogu bojí, nebo prostě nemám za sebou armádu klikacích fanoušků... po 8 hodinách od uveřejnění pouze 268 čtenářů a karma něco málo přes 11. Naštěstí nepatřím mezi ty, co nahánějí karmu za každou cenu - vyšší karma sice vždy potěší, ale svět se kvůli tomu nezboří. Proto také populistických témat, typu o našich politicích, najdete u mne opravdu málo.

Ostatně, jsem na tom pak o mnoho lépe, než takový Jirka Mádl, který před chvílí vystupoval v ČT televizi. Předvedl lehce odulou tvář i baňatý nos. Důvody neznám (doufejme, že nemá koronavirus). Proč jsem dopadl lépe? Na jedné straně (spolu s M. Issovou) má za sebou na politickém kontě hitovku Přemluv bábu, dědka... A teď hovořil v televizi o sjednocení se a stmelení? On, který dosavadními vystoupeními spíše rozděloval?

Zachraňuje tím něco?

Jako třeba Jan Hrušínský, který musel omlouvat "lehké nachlazení"? Takže nakonec omluva.

Ten může být rád, že nemusel ZNOVU podepisovat Antichartu. I za to se zkráka "musel" omluvit neb se za to styděl. (Na rozdíl třeba od Jiřího Menzela, který dokonale vystihl podstatu - viz odkaz v citované Wikipedii.)

Inu, možná se po prohlášení Jana Hrušínského zvedla taková vlna odporu, že si uvědomil, že ztrácí diváky a sympatizanty... a odtud už není daleko ke ztrátě přízně mocných i sponzorů. A není to jen o "bušení do bubínku".

Takže, ani nemusím vidět, jakou mají oba pánové roušku. Odmaskovali se dokonale již před tím,než se začali chránit.

 

- - - - -

A proto, aniž bych chtěl oběma "potrefeným" nějak více přitěžovat nebo nahrávat, diskusi neotevřu. Moji hejtři se bez toho zkrátka obejdou, sympatizující pak mohou přidat karmu. Děkuji všem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | neděle 22.3.2020 17:43 | karma článku: 12,95 | přečteno: 555x