Jak jsem hlasoval v anketě Blogera roku 2016

Už se těším, jak adminům vypadnou oči, že dávám tipy, ovlivňuji a navádím k hlasování. Inu je to jak v chovném rybníce s kapry. Občas je potřeba pustit mezi ně nějakou štiku.

Anketa blogera je věc záslužná a potěšující. Je totiž navíc mnohem objektivnější.

Čtenářská karma je poměrně konjunkturální záležitostí. Svědčí spíše o tom, nakolik se autor zrovna strefil do momentálního společenského podhoubí, případně do vkusu místní blogerské "komunity" a diskutérů. Náhončí karmy vědí, že spolehlivě stačí napsat o politice, strefit se do toho či onoho prezidenta, mluvčího, ministra financí a jiných Zemanů, Ovčáčků a Babišů české politiky. Ze zahraničních jsou pochopitelně oblíbení Trump a Merkelová, hlouběji a dále české politické komunitní "know-how" nedosahuje.

Anketa blogera 2016 je proto každoroční snahou ocenit vytrvalé úsilí těch, kteří sem denně nebo pravidelně nebo aspoň občas přispívají.

JAK JSEM HLASOVAL?

Přiznám se, že v mužích mám léta své dva favority. Oba dva shodou životních náhod osobně trochu znám; s oběma mne svedl osud tak trochu pracovně... ale to na mém názoru nic nemění. Oba píší z mého pohledu skvěle, jejich kultura slova, projevu i mysli mi dokonale konvenuje.

Bohužel, nevím proč jsem hlasoval pouze pro jednoho - čímž se tomu druhému omlouvám (nemá si měnit profilové foto) - tak snad příště.

Pokud se týká žen - i tady mám svoji jednoznačnou favoritku. Nebojí se ožehavých témat, pusu má prořízlou, má smysl pro ironii a to se mi líbí.

Nejtajuplnější je vždy kategorie nováček roku. I tady jsem měl svoji favoritku, ano byla to žena. Ale protože jí šlape na paty jeden vytrvalý bloger - a víc vám neřeknu - dostali ode mne hlas oba.

Víc hlasů jsem nedával.

 

JAK JSEM TEDY HLASOVAL?

No, snad si nemyslíte, že vám to prozradím... Kapříky je potřeba pouze trochu probrat z letargie, nikoli je vyděsit k smrti. ;)

 

ALE, NEVÁHEJTE A HLASUJTE. Každý z oněch deseti si zaslouží váš hlas.

 

P.S.: Bohužel, mrzí mne, že u jmen kandidátů nebyl uveřejněn zároveň odkaz na jejich stránku, ale asi by to příliš zkomplikovalo "webmastering" hlasování.

 

Autor: Martin Faltýn | úterý 11.4.2017 16:18 | karma článku: 13,33 | přečteno: 642x