Deset dní v Indii aneb kdy se dám do psaní?

Všichni máme občas nějakou tu krizi. Je to už přes dva týdny, co jsem se vrátil z výletu do Indie a ne a ne se dát dohromady a napsat o tom. Co s tím? Tak jsem aspoň namíchal tento blog.

Pravda je, že jsem tu změnu podnebí trochu odmarodil. A znáte to, chlap když marodí... nálada pod psa. Tedy, ne že bych měl vysloveně depku. Obzvláště dneska, když jsme s přáteli dělali domácí grilování. Uznejte, že na depkaře nevypadám:

Grilování se mi navíc mimořádně dařilo. A to jsem kombinovanou troubu horký vzduch+gril používal po prvé, co ten sporák máme asi rok.

Marná sláva - člověk se stále učí. Zatím dosavadním nejčastějším kouskem mého "troubování" byla bublanina.

 

Samozřejmě, k pohodě nepřispívají současné události. Ale jak víte, politice se v blozích raději vyhýbám - a i pak velmi často uteču spíše do oblasti médií, jak vnímají to či ono a k samotnému tématu se raději nevyjadřuji. Jednak je to trochu zvyk z mého více jak dvacetiletého zaměstnání, jednak nemám potřebu se honit za karmou ventilováním politických názorů.

Raději se dívám na svět optimisticky a snažím se vdechnout trochu optimismu i jiným.

Pokud nevíte, a povětšinou nevíte, tak prakticky každodenně posílám vybraným přátelům a známým ranní pozdrav. (A oni mne potěší stejnou nebo aspoň prostým přáním.) Protože mám známé různě po světě, tak to dělám v různých jazykových mutacích. Ponejvíce ovšem česky nebo v angličtině. A jak to vypadá, malý výběr máte zde.

Denní přání

 

Trochu teď vnitřně řeším otázku: jak se rozepsat? Deset dní v Indii není zas tak málo. Zážitků bylo bohatě a to i v případě, že ryze osobní věci vynechám. Možná budu muset poprosit o přímluvu můj nový dárek: při příležitosti narozenin hinduistického boha Ganeša, ztělesňujícího moudrost, umění a štěstí. Co z toho potřebuji k psaní blogů... možná vše dohromady. Neboli, držte mi palce, abych se dal dohromady i já a mohl se pustit do blogů z cesty do Indie.

 

No, a abyste mi věřili, že jsem v té Indii opravdu byl, tady máte na závěr fotografii z letiště v Dillí, při odletu domů.

 

Všechna foto: autor

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | pondělí 9.10.2023 8:08 | karma článku: 14,44 | přečteno: 327x