Česká televize už nesleduje ani vlastní zpravodajskou předpověď počasí?

Při pohledu na růžolící redaktorku hovořící s ještě růžolícnější dermatoložkou z Vinohradské fakultní nemocnice a na jejich téma rozhovoru v porovnání s pohledem na předpověď počasí si kladu otázku, kdo se vlastně zbláznil.

Venku je plánováno nějakých 22°C, v lepším případě polojasno. Obě redaktorky dnešního ranního Studia 6, imitujíci mladá děvčata, mi ovšem vnucují úžasné rady pro teploty 30 a více stupňů, pro slunce pálící 12 hodin.

Jim bych to ostatně nevyčítal. Plní zadání, které dostaly.

Trochu jinak bych viděl funkci odpovědného editora vysílání a také šéfredaktora Studia 6.

Zrovna dnes se jim to zářivé horké počasí, kdy je potřeba na sebe napatlat tuny krémů s ochrannými faktory, nějak nevydařilo. V porovnání se slovy, že dnes máme opravdu horké dny, to vše působí poněkud nevěrohodně.

Podle předpovědi počasí má být venku maximálně 24°C. A při pohledu z okna vidím, že na nebi je tak zvané prádlo.

Humorným prvkem také je, jak se redaktorka snaží předstírat, že je v té "obrovské" nabídce krémů v drogerii úplně ztracená. Pohled na její zkušenou tvář, plnou make-upu, ji usvědčuje z poněkud chabého hereckého výkonu. Ještě lépe v tomto směru působí zpovídaná dermatoložka, která má na sobě make-up, jenž by uspokojil i samotnou Marfušku z Mrazíka.

Stylistika vizuálu zpravodajství České televize je dlouhodobě otřesná.

Neméně otřesně v tomto světle ale i vyznívá to, že si redakce Studia 6 nedokáže zjistit ani jaká je předpověď počasí a zařadí takzvané žhavé téma na poněkud chladnější dny. Co na tom, že lze prohlásit, že toto téma se týká celého léta... S aktuálností to opravdu nemá nic společného a pochybuji, že si diváci pod vlivem současného počasí dobře míněné rady zapamatují.

Doufejme, že nový ředitel i v tomto směru zlepší věrohodnost zpravodajství, že pak ani nebudeme muset na internetu číst pokleslé obhajovací články zhrzených bývalých členů rady České televize.

A že věrohodnost České televize nebude nadále ohrožována podobným mlhavým počasím.

 

Foto i print screen: autor

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | sobota 24.6.2023 9:33 | karma článku: 27,71 | přečteno: 1033x