A mám zase vánoce

Teda jen teoreticky... Jedná se spíše o něco jako druhou štědrovečerní nadílku. Totiž, v tom případě, že se vám "zatoulá" krabice s vánočními dárky a vy ji najednou najdete.

Takový generální úklid, to je věc! Jelikož už jsem ve věku, kdy je Alzenheimer za dveřmi, kdy už si spíše vzpomenu, co jsem dělal v 18ti než včera, tak v okamžicích, kdy se pouštím do generálního úklidu, to se člověk občas skutečně diví, co najde věcí.

 

 

Jelikož jsem letos nestihl velikonoční úklid, dal jsem se do toho předevčírem. A tak jsem také našel tzv. vánoční krabici, dárek od jednoho známého. Už dávno si jako dárky nedáváme suvenýry, štěstíčka, svíčičky a jiné podobné roztomilé cetky. Na literatuře je také těžké se shodnout. A tak jsme si zavedli "potravinové balíčky" -  s tím, že jde o to, aby toho nebylo moc, nebylo to extrémně drahé, ale na druhou stranu, aby to bylo neobvyklé a objevné. Občas se to zkombinuje s trochou koupelové kosmetiky - taková aromatická "koupelová bomba", když se vám rozšumí ve vaně, je také pěkné překvapení.

Co tam bylo letos, jsem nerazegistroval, protože to byl společný dárek pro mne a malajského souseda. Ten je částečně nevidomý a tak občas některé věci "dobře uklidí". To se stalo i s touto dárkovu krabicí. Na nedávné oslavě mých narozenin totiž při pití závěrečné kávy mi onen známý položil otázku: "Jak ti chutnala ta káva, co jsem ti dal k vánocům?"

Následovala moje nechápavá reakce... No a tak nastala nutnost generálního úklidu. Krabice se našla! Káva rovněž! Nemletá, což mám raději. Naštěstí má poněkud delší spotřební lhůtu. Stejně tak i další trvanlivé pochutiny... Což se o ale vánoční štole, která tam byla rovněž přibalená, říci nedá.

I tak to bylo mile připomenutí vánoc.

Takový generální úklid má na druhou stranu i stinnou stránku. Během narůstajícho nepořádku jste si navykli, že ta či ona věc, kterou sem tam potřebujete, je tam a tam. A najednou tam není! Byla tzv. generálně zúklidována.

Začal jsem tomu v poslední době čelit nedávným založením si speciálních poznámek v mobilu. Horší to pak bude, až někam založím samotný mobil! (Pochopitelně pravidelně záholuji.) Nicméně starší "případy" tam podchycené nemám.

Takto dodnes třeba hledám vánoční dárek pro švagrovou, snad už z roku 2012 - a sice karton cigaret. Prostě - není. Stejně tak mám někde hodinky, které jsem si přivezl z cesty do Japonska. Pro změnu se mi aspoň podařilo najít vyřazený a nefunkční mobil, který jsem chtěl původně věnovat v pražské zoo na sbírku pro strážce goril...

A ten zbytek?

No, snad při příštím generálním úklidu!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | čtvrtek 11.6.2015 18:10 | karma článku: 9,74 | přečteno: 240x