"A, kromě toho, zamykáme hlavní dveře."

Bude při inauguraci příštího prezidenta i tato věta? Miloš Zeman není totiž jediný, kdo leží tak zvaným pravicovým politikům v žaludku. Dnes Zeman, příště třeba Babiš? Hlas lidu - bič boží. Hlas demokracie.

Současnou pravicovou politickou elitu neděsí ani tak současnost, jako spíše budoucnost. Současnost mají pod kontrolou. Zemana koneckonců považují za poněkud neškodného blázna. Ale v budoucnu by se velmi snadno mohlo stát, že by "dolních deset milionů" rozhodlo o zvolení nežádoucího silného prezidenta... nehledě na nebezpečí prosazení referend - pochopitelně salámovou metodou.

Co chtěli z inaugurace odšedší politici sdělit a komu?

No jejich gesto znamenalo jediné:

TOHLE SI LÍBIT NENECHÁME!

A tak se každý odebral nikoli tam, kam by je poslala většina slušných lidí, ale tam kde si mysleli, že se předvedou nejvíc. /Z exponovaných už zde chybí jen senátor Chaloupka, autor oblíbených večerníčků - jistě odešel přemýšlet o novém elitářském seriálu typu "Jak zvířátka v lese volila vola"./

A vzápétí na to spustila palbu mediální artilerie. Možná by si někdo mohl dát tu práci a spočítat rány uštědřené "jezevci z Vysočiny" - jak kdysi rovněž jistě lichotivě média Miloši Zemanovi přezdívala.

Jinými slovy, na Zemana se snesla opět taková sprška mediálních splašků, že na něm nezůstala nit suchá.

Nejvíce pochopitelně řvali a řvou tzv. zastánci demokracie. A běda! kdyby se jim někdo postavil jiným názorem! Nebo dokonce pojmenoval některé jevy.

Okamžitě odcházejí!

Upřímně: netřeba se bát těch, kteří myslí na dolních 10 milionů. Je třeba se bát hrstky těch elitářů, kteří se před svými plány nezastaví před ničím a tuto republiku s ústy plnými "demokracie" ji raději rozvrátí... jen aby se dostali sami k moci. Odsuzují, že v prezidentově projevu nebylo ani slovo o sjednocení, ale to co předvádějí oni sami je rozvrat nejhoršího druhu.

Já se nebojím demokracie, já se bojím o demokracii.

Ať už je v čele státu kdokoli. Prezidentovy pravomoce nejsou fatální. Ty mají totiž tzv. zákonodárci.

A toto je přesně stav, který dal v minulosti zelenou nástupu nacismu, fašismu i komunismu skrývající se za nebezpečná populistická hesla.

Bude se i tentokrát historie opakovat?

Pokud ano, bude, bohužel fatálně destruktivní.

 

 

P.S.: Pro neznalé "materiálu" připomínám, že věta v nadpisu je citát z divadelní hry Smoljaka-Svěráka.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Faltýn | pátek 9.3.2018 8:08 | karma článku: 32,37 | přečteno: 1001x