Místo, kde si můžete opravdu říct, že jste v řiti

Česká Kanada. Malý kousek země mezi Jindřichovým Hradcem a Rakouskem. Srovnávat to ale s druhým největším státním útvarem na světě, zámořským dominiem javorového listu, se asi moc nedá.

Vezmeme-li však slovo ,,kanada" jako slangový výraz pro srandu, psinu, bžundu či vyloženě prdel, jsme na správném místě. Tento legrační kus krajiny se stal cílem našeho novoročního malého výletu do okolí kamarádovy rostlinné farmy v Doňově u Soběslavi, kde jsme pobývali o svátcích a chtěli odlehčit našim figurám po zcela nerostlinných oslavách.

Přibližovací trasa Doňov-J.Hradec-Kunžak-Mosty-Zvůle(45km) nebyla úplně z nejkratších, ale naše ,,Yellow Cars" to zvádly jako prd.... Svižná chůze od písčitého jezera stejnojmenného názvu s cílovou vesnicí - Zvůle - slibuje tajemnou, nevšední podívanou:

Přírodní scenérie si ale nezadají se Skandinavií či Litvou

Krásné princezny se tu běžně povalují na plochých kamenech

Tohle tu patrně vytrousil bájný obr Ymir, když byl ještě malý a hrál s ostatními obry kuličky, které tehdy ještě nebyly, tak se hrálo s kamínky...

A tady jsme konečně v koncích..či chcete-li, v řiti. A hned ďáblově...

Někteří si v zoufalství chtějí získat přízeň obrů zdravým rektálním alpinismem....

A zadařilo se! Cesta nakonec má východisko!

Mlha ze 40ti metrů za 40 korun! Srdce a plíce na rozskočení! Obři se jen tak nedají!

Zato ale když zasponzorujete, můžete být navěky přibiti na schody a máte pokoj. Tedy vlastně na 5 let. Pak musíte zaplatit znovu!

Nebo snad radši pracovní tábor?! Nebojte se, pouze vstup do jednoho z četných kempů u jezera Zvůle, kde se naopak můžete jen válet u vody....

I Jindřichův Hradec na zpáteční cestě stojí za návštěvu. Hlavně některá z jeho malebných hospůdek na útulné spočinutí po prožitém(přežitém) dobrodružství...

Na rostlinné farmě jsme měli ovšem i živočišnou společnost...

Veget po dobrodružné lovecké výpravě. Podlahou totiž vede horká roura od topení. Dopadli jsme podobně, estetika u nás však byla úplně jinde.

Foto: Jarka Feilerová

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Enders | úterý 5.1.2016 11:27 | karma článku: 18,87 | přečteno: 889x
  • Další články autora

Roman Enders

Pat a Mat v reálu.

17.2.2024 v 14:58 | Karma: 23,29

Roman Enders

Highway to Hell

20.1.2024 v 13:09 | Karma: 9,98

Roman Enders

Veřejně stravovací dobrodružství

29.12.2023 v 11:46 | Karma: 18,97

Roman Enders

Pojedou další vlaky...

23.12.2023 v 12:04 | Karma: 19,65