Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

The Real Czech Lesbians Calendar anebo Jak to všechno začalo...

Ráno.. den, jako každý jiný...otevírám oči, s nechutí vstávám z postele, automaticky proběhnu ranním stereotypem v koupelně, zalévám kávu a zjišťuji, že mi myšlenky stále létají kdesi mimo dosah reality.. Zapnu notebook, který mě ihned automaticky přihlásí na veleslavnou sociální síť a stejně jako každé jiné ráno čtu novinky, články, odkazy z naší komunity, které tam přes noc přibyly a jen si říkám, že nám tady pořád něco chybí...  najednou mi to došlo..najednou mě napadlo něco, na co jsem nikdy dřív ani nepomyslela, nikdy nad tím nepřemýšlela, natož snad o tom dokonce vážně uvažovala.. dám dohromady projekt, jehož cílem bude vytvořit kalendář skutečných a opravdových českých lesbiček, tak, jak ve skutečném životě vypadají, jak se potýkají s pracovními profesemi, jejich každodenní starosti a radosti tak, jak vážně jsou a existují..žádné naolejované modelky, ale skutečnou realitu..prostě THE REAL CZECH  LESBIANS CALENDAR...

Jako správný beran mám v krvi dar okamžitého nadšení se pro věc, metaforicky jdu hlavou proti zdi a když náhodou couvám, tak se pouze rozebíhám a stejně tomu bylo i v případě mého nápadu s kalendářem. Ihned jsem zadala anketu na výše zmiňované sociální síti , zjišťovala zájem ostatních a plánovala již skoro celý koncept celeho projektu, aniž bych měla nějaký pevný základ, natož snad realizační tým..
Den, dva..reakce přicházely..negativní i pozitivní a nadšení z mé strany opadalo..pomalu jsem ( jak vždy ) ztrácela chuť pokračovat a vkládat síly do něčeho, co nevyvolalo ohlas takový, jaký jsem si IHNED představovala.

Ten den, kdy jsem byla rozhodnutá,že celou plánovanou akci bojkotuji, jsem večer usedla opět za notebook, přihlásila se na sociální síť a nestačila jsem číst...s otevřením každé zprávy od absolutně pro mě neznámých lidí se do mě vlilo tolik energie a tolik nadšení, že by byl hřích poslat vše "k vodě" a dlouho si v duchu vyčítat, že jsem to vzdala..( zase) !

Ani nevím jak, ale během pár dní jsem opravdu dala dohromady celý realizační tým projektu TRCLC, včetně mojí pravé ruky a veliké podpory, na kterou se můžu opravdu ve všem spolehnout, zastupuje mě ve chvílích mé absence a vize všeho má úplně stejné, jako kdybych je vyřkla já osobně ( a to nemluvím o tom, že jsme se v životě potkaly vlastně jen jednou a doopravdy mi došlo, odkud tu slečnu " znám " až včera při natáčení spotu ), přináší nové a nové nápady a úpravy celého projektu a bez ní bychom nebyly rozhodně tak daleko, jak jsme ! ( Za to ,Peťo, děkuji ! )

Najednu zjišťuji, že mám pohromadě fotografický tým, kadeřnice a vizážisty, i modelky se už pomalu také dávají všechny dohromady..najednou mi včera došlo, že už mluvíme o vyšším levelu celého projektu, že už brousíme do sfér propagačních a finančních,scháníme sponzory a  plánujeme křest s nejmenovanou celebritou a že snad poprvé v životě, jsem něco vymyslela, bojovala za to a snad i - úspěšně - dotáhla pořádně do konce.

Co dodat..v hlavě máme mnoho a mnoho nových a dalších projektů, tvorby, plány jak, kde a co vyjádřit..jak zapojit veřejnost, jak se "zapojit" do veřejnosti apod..

V tuto chvíli jsem si už jistá tím, že tohle je přesně ten správný začátek, a i kdyby se nepovedl úplně přesně tak, jak se očekává..důležité bylo jen jedno...ZAČÍT.

DĚKUJI tímto všem zůčastněným projektu TRCLC a věřím, že si vše pořádně užijeme a dosáhneme výsledku, který si přejeme. E.L.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Elis Lewis | sobota 2.2.2013 13:30 | karma článku: 10,08 | přečteno: 1072x
  • Další články autora

Elis Lewis

Mysl a my..

Jak moc silná je lidská vůle? Lidské myšlení, chápání, přeprogramování, odříkání a naopak vsugerovávání? Jak moc silně si tohle vše dokážeme ovládnout a nastavit sami? Kolik snese lidská duše?

22.7.2016 v 22:02 | Karma: 13,75 | Přečteno: 361x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Týden..

Dnes je to přesně týden, dědo, a víš, nemůžu se z toho pořád vzpamatovat... ten prvotní šok stále nezmizel a jakoby se usadil hluboko v mém srdci, vzal mi úsměv ze rtů a reálný pohled na svět, vše se zdá být za oponou. Nevím, jak dlouho člověku trvá, než se s takovou bolestí naučí žít, než se s tím smíří, zvedne zase hlavu a udělá první jistý krok vpřed. Vážně nevím, je to pro mě poprvé a v tuto chvíli mám pocit, že už nikdy nebude nic, jak dřív...ani já nebudu stejná.

2.5.2014 v 9:20 | Karma: 12,48 | Přečteno: 435x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Tobě..

Kdyby mi zbývalo posledních pár dní života... : TOBĚ bych řekla, že i když jsme to neměly jednoduché, miluju Tě, jako dcery milují své matky. Že jsi se snažila vychovat ze mě dobrého, hodného a slušného člověka někdy moc tvrdě, ale zvládla jsi to. Že nejsi jen moje " máma " , ale jsi pro mě máma. Že Ti děkuji za trpělivost, lásku a energii, kterou jsi do mé výchovy vkládala a že i ty naše společné slzy měly význam..

28.11.2013 v 0:08 | Karma: 8,36 | Přečteno: 651x | Ostatní

Elis Lewis

Mimozemšťani.

Je něco málo po půl sedmé ranní, venku tma, zima, mlha a celkově atmosféra, která se lidem vkrádá nenápadně do podvědomí. Podzim. Vydávám se k autobusové zastávce, ruce v kapsách , v uších sluchátka, která do mě pouští moje oblíbené rytmy pro povzbuzení, probuzení a navození dobré nálady.Míjím pár prvních zahalených bytostí venčících psy nebo kráčejících stejným směrem. Všichni máme jedno společné - čeká nás další z mnoha apatických dnů v práci. Jako roboti. Mašiny dělající stále jednu a tu samou činnost do zblbnutí..

19.11.2013 v 15:33 | Karma: 11,92 | Přečteno: 758x | Ostatní

Elis Lewis

Report ze 3. focení TRCLC

30.červen 2013 – třetí focení TRCLC. Tentokrát jsme se sešly na Nádraží Holešovice spolu s první modelkou Monikou, kterou jsme odtáhly do blízkého podchodu s opravdu originálními graffiti. Světla fotografce Radce úplně nevycházela vstříc, ale po konzultaci s „externí“ fotografkou Hankou se vyzkoušelo spoustu způsobů. Monča propagovala svůj styl hip-hoperky, tudíž naše milá Elis jí vypůjčila svůj skate, na němž se následně celý den Monika snažila naučit. Kvůli nedostatku duhových předmětů jsme se snažily využít duhovou vlajku, tak jsme modelku svlékly, opět oblékly, jednoduše jsme nevěděly, co s tím. Všechno se vymyslelo a výsledek uvidíte – vypadá výborně. Po pár úšklebcích kolemjdoucích a poté, co jsme se s Hankou vyskákaly s vlajkou jsme konečně mohly vyrazit na Pražské povstání, kde jsme vyzvedly modelku č.2. Lily. Když přijela, vytáhla z auta dvě mňoukající přepravky. Holky si je mezi sebou rozdělily a vyrazily jsme na výlet na Vyšehrad. Po cestě jsme si samozřejmě koupily nějaké občerstvení do horkého počasí ( pokud jste si typly pivo – ano, máte právdu =)). V parčíku jsme usedly na trávník a Elis začala vymýšlet, jak využít její hřebíky, tak se snažila přimontovat vlajku na zeď za lavičkou, na které následně kočičí žena Lily seděla. Ale mezitím nám lavičku obsadili nějací turisté, kteří ovšem byli velmi ochotní a po chvíli příprav ( které vlastně nebyly vůbec zapotřebí, jelikož děvčata se od přírody vyvedly) nám místo uvolnily. Focení proběhlo vcelku rychle, kočky, Lily a Ráďa nás tedy opustily a zbytek týmu šel na zasloužené pivko. Nashle u dalšího dobrodružství z focení TRCLC!

1.8.2013 v 12:15 | Karma: 4,16 | Přečteno: 301x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Izrael chystá úder na Rafáh, evakuace tisíců lidí má zatlačit na Hamás

6. května 2024  6:50,  aktualizováno  18:26

Město Rafáh na jihu Pásma Gazy začali v pondělí ráno opouštět první palestinští civilisté....

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  18:26

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Odboráři předčasně opustili jednání s vládou a svolávají velký protest

6. května 2024  17:48,  aktualizováno  18:22

Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  18:19

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 722x
Celý svět ustoupí stranou člověku, který ví, kam kráčí.