Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mimozemšťani.

Je něco málo po půl sedmé ranní, venku tma, zima, mlha a celkově atmosféra, která se lidem vkrádá nenápadně do podvědomí. Podzim.   Vydávám se k autobusové zastávce, ruce v kapsách , v uších sluchátka, která do mě pouští moje oblíbené rytmy pro povzbuzení, probuzení a navození dobré nálady.Míjím pár prvních zahalených bytostí venčících psy nebo kráčejících stejným směrem. Všichni máme jedno společné - čeká nás další z mnoha apatických dnů v práci. Jako roboti. Mašiny dělající stále jednu a tu samou činnost do zblbnutí..

  Na zastávku přicházím vypočítaně přesně na čas, právě přijíždí autobus. V tuto chvíli se už vždy pousmívám, protože vím, že přichází chvíle, kdy se lidé neohleduplně a neohrabaně cpou vpřed, aby jim náhodou volná sedačka neutekla před nosem na druhý konec autobusu.
Co na tom, že je skoro poloprázdný ? Lidé sedět prostě chtějí a tak pro to udělají maximum..že? :)
V klidu si sedám na místo, které mi nedočkavci milosrdně nechali k dispozici , přidám na hlasitosti muziky v uších a adaptuji se v prostředí, které mi cesta poskytuje.
 Pozoruji lidi. Přemýšlím. Říkám si, že jsou dny, kdy mám pocit, že sem vůbec nepatřím.
Přejíždím všechny postupně pohledem, s některými se střetnu očima, ale většinou vždy stačí ten druhý uhnout dřív, než se stačím zadívat. Byť pak cítím opět jeho pohled, když se nedívám...

Cítím, že vzbuzuji u lidí pozornost.že si mě prohlíží, zkoumají, ptají se,kdo jsem. Mám na to takový xicht. Bohužel, bohudík.

Autobus zastavuje a zase se rozjíždí, nastupují další a další nové objekty " ke zkoumání " , ale mě už dění uvnitř nezajímá. Zadívám se kamsi do dálky z okna a přemítám si v hlavě obrázky, představy, vzpomínky..vše to, co v tu chvíli chci. Utíkám tak do svého světa, kde je vše tak, jak má být. Nebo spíše tak, jak chci, aby bylo...
  Moje přemítání nekompromisně ukončí poslední zastávka a moje povinnost vystoupit a zamířit již do mnohem většího davu " robotů " - do metra.
 Hned u vchodu se tvoří fronta na -všem známý- deník zdarma. Opět si v klidu počkám na " ten svůj " a pokračuji dál.
 Metro přijíždí s vteřinovou přesností. Ani nedoufám, že by snad zde místo k sezení bylo, jak tomu bylo v autobuse. Ani se nesnažím o nějaké snad " rvát " . Opírám se o protilehlé dveře vstupu a otevírám noviny.
Bla bla bla bla ...pár stránek stačí k tomu, abych se dozvěděla, že jsem se nic nového nedozvěděla. Sroluju tisk do ruličky a začínám opět zjišťovat, s kým mám společnou cestu metrem. Skáču pohledy z jednoho na druhého a opět si říkám, jak různorodé bytosti jsme. Jaké typy lze tady v Praze potkat a že nechápu, proč mi vadí, když si mě lidé prohlížejí, protože jsou mezi námi mnohem " zajímavější " kousky k civění ... :D
 Říkám si, že lidé se rádi s odporem, strachem, zvědavostí, pobavením, nebo prostě jen s hloupostí rádi a až nepříjemně dlouze dívají na ostatní, které se nějakým způsobem liší.
Na lidi, kteří mají svůj styl oblékání, účesu, mají svoji image a nebojí se ji ukázat všem kolem sebe.
 Oni jen nikoho prostě neřeší. Jsou sami sebou a je jim jedno, že nezapadají. Žijí.
Občas mám chuť za takovým podobným typem člověka zajít a zeptat se ho, jak na něj lidé reagují a jak vnímá on takové podobné kolem sebe. S čím se setkal, co prožívá, jak je brán.
 Čas mi to ale bohužel nedovoluje.

  Odpověď vlastně z části můžu hledat sama u sebe. Je to občas masakr. Lidé jsou hloupí a ještě hloupějšími se dělají svými výroky, chováním a názory na lidi, kteří vyčnívají čímkoliv z davu.
 

Já osobně všem takovým lidem fandím a mám radost vždy, když nějakého takového potkám.
 Kdekoliv, jakkoliv. Tak to má být. Nemůžeme být všichni stejní. Jako ovce!
Mám ráda, když jsou lidé sami sebou a kašlou na ostatní.
Mám ráda tyhle "mimozemšťany" mezi námi. Mám ráda sebe.
Hawk.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Elis Lewis | úterý 19.11.2013 15:33 | karma článku: 11,92 | přečteno: 758x
  • Další články autora

Elis Lewis

Mysl a my..

Jak moc silná je lidská vůle? Lidské myšlení, chápání, přeprogramování, odříkání a naopak vsugerovávání? Jak moc silně si tohle vše dokážeme ovládnout a nastavit sami? Kolik snese lidská duše?

22.7.2016 v 22:02 | Karma: 13,75 | Přečteno: 361x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Týden..

Dnes je to přesně týden, dědo, a víš, nemůžu se z toho pořád vzpamatovat... ten prvotní šok stále nezmizel a jakoby se usadil hluboko v mém srdci, vzal mi úsměv ze rtů a reálný pohled na svět, vše se zdá být za oponou. Nevím, jak dlouho člověku trvá, než se s takovou bolestí naučí žít, než se s tím smíří, zvedne zase hlavu a udělá první jistý krok vpřed. Vážně nevím, je to pro mě poprvé a v tuto chvíli mám pocit, že už nikdy nebude nic, jak dřív...ani já nebudu stejná.

2.5.2014 v 9:20 | Karma: 12,48 | Přečteno: 435x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Tobě..

Kdyby mi zbývalo posledních pár dní života... : TOBĚ bych řekla, že i když jsme to neměly jednoduché, miluju Tě, jako dcery milují své matky. Že jsi se snažila vychovat ze mě dobrého, hodného a slušného člověka někdy moc tvrdě, ale zvládla jsi to. Že nejsi jen moje " máma " , ale jsi pro mě máma. Že Ti děkuji za trpělivost, lásku a energii, kterou jsi do mé výchovy vkládala a že i ty naše společné slzy měly význam..

28.11.2013 v 0:08 | Karma: 8,36 | Přečteno: 651x | Ostatní

Elis Lewis

Report ze 3. focení TRCLC

30.červen 2013 – třetí focení TRCLC. Tentokrát jsme se sešly na Nádraží Holešovice spolu s první modelkou Monikou, kterou jsme odtáhly do blízkého podchodu s opravdu originálními graffiti. Světla fotografce Radce úplně nevycházela vstříc, ale po konzultaci s „externí“ fotografkou Hankou se vyzkoušelo spoustu způsobů. Monča propagovala svůj styl hip-hoperky, tudíž naše milá Elis jí vypůjčila svůj skate, na němž se následně celý den Monika snažila naučit. Kvůli nedostatku duhových předmětů jsme se snažily využít duhovou vlajku, tak jsme modelku svlékly, opět oblékly, jednoduše jsme nevěděly, co s tím. Všechno se vymyslelo a výsledek uvidíte – vypadá výborně. Po pár úšklebcích kolemjdoucích a poté, co jsme se s Hankou vyskákaly s vlajkou jsme konečně mohly vyrazit na Pražské povstání, kde jsme vyzvedly modelku č.2. Lily. Když přijela, vytáhla z auta dvě mňoukající přepravky. Holky si je mezi sebou rozdělily a vyrazily jsme na výlet na Vyšehrad. Po cestě jsme si samozřejmě koupily nějaké občerstvení do horkého počasí ( pokud jste si typly pivo – ano, máte právdu =)). V parčíku jsme usedly na trávník a Elis začala vymýšlet, jak využít její hřebíky, tak se snažila přimontovat vlajku na zeď za lavičkou, na které následně kočičí žena Lily seděla. Ale mezitím nám lavičku obsadili nějací turisté, kteří ovšem byli velmi ochotní a po chvíli příprav ( které vlastně nebyly vůbec zapotřebí, jelikož děvčata se od přírody vyvedly) nám místo uvolnily. Focení proběhlo vcelku rychle, kočky, Lily a Ráďa nás tedy opustily a zbytek týmu šel na zasloužené pivko. Nashle u dalšího dobrodružství z focení TRCLC!

1.8.2013 v 12:15 | Karma: 4,16 | Přečteno: 301x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Report z druhého focení TRCLC

A pokračujeme... Nyní se podívejme, ja probíhalo druhé focení vůbec prvního českého lesbického kalendáře v České republice..

1.6.2013 v 2:40 | Karma: 4,62 | Přečteno: 209x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Pětiletá holčička se ztratila při výletě na Šumavě, ušla dva kilometry

6. května 2024  15:50

Po pětileté holčičce pátrali v neděli dopoledne policisté, horská služba i vrtulník. Dívka se...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Zaplavené ulice, desítky výjezdů hasičů

6. května 2024  15:47

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Při bouřkách a dešti může od...

Když se běží pro miminka do dlaně. Pohyb pomáhá předčasně narozeným dětem

6. května 2024  15:20

Tak malé, že se vám vejdou do dlaně. Řeč je o předčasně narozených dětech, které stráví začátek...

V predátorských titulech publikovala i Nerudová. Bylo to dávno, hájí se

6. května 2024  15:16

Danuše Nerudová je lídr kandidátky STAN a také aspiruje na post europoslankyně. Česko by ráda...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 722x
Celý svět ustoupí stranou člověku, který ví, kam kráčí.