Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tobě..

    Kdyby mi zbývalo posledních pár dní života... :     TOBĚ bych řekla, že i když jsme to neměly jednoduché, miluju Tě, jako dcery milují své matky. Že jsi se snažila vychovat ze mě dobrého, hodného a slušného člověka někdy moc tvrdě, ale zvládla jsi to. Že nejsi jen moje " máma " , ale jsi pro mě máma. Že Ti děkuji za trpělivost, lásku a energii, kterou jsi do mé výchovy vkládala a že i ty naše společné slzy měly význam..  

TOBĚ bych řekla, že můj postoj k Tobě se jednoho dne nadosmrti rozbil, zničil moji duši a spálil moje sny a představy o tom, jaký má člověk, jako Ty, být. Že jsi mě zranil, ublížil a to nejen mně , ale i přesto jsem dospěla, odpustila Ti a naučila se s tím žít. Ovšem nezapomněla. Že i přesto Tě mám ráda a děkuji Ti za vše, co jsi pro mne kdy udělal - v dobrém slova smyslu.

TOBĚ bych řekla, že Tě miluji. Že jsme si nikdy nebyli moc blízcí a ve skutečnosti se vůbec neznali a nechápali, ale že jsi pro mě jeden z nejdůležitějších lidí na světě. Že jsi mi v mých telecích letech chyběl, že jsem Tě potřebovala a Ty jsi tam nemohl být.
 Řekla bych Ti, že i když jsi to měl zlé, teď jsi tam, kde jsi a jsem za to šťastná. A že doufám, že i Ty jsi. Že Ti držím palce do budoucna, protože už je nejvyšší čas stát pevně na nohou. Nejsi tady už sám.

TOBĚ bych řekla, že Tě miluji. Jako člověka. Že jsi velký kus mého já, máme tolik společného , ale přesto jsme tak moc rozdílní lidé, že by nebylo možné spolu tím životem jít. Řekla bych Ti, že si Tě vážím, záleží mi na Tobě,  v hodně věcech Tě obdivuji, ale je i tolik věcí, které na Tobě nenávidím, nejsem schopna je akceptovat a tím se ve mně utvořila pomyslná zeď, která by zde být neměla.
 Řekla bych Ti, že jsi člověk, který si zaslouží něco, co by ve mně nikdy nenašel, protože jsem jiná, než Ty a že doufám, že takového člověka potkáš. Že vždy budu ve Tvém srdci a Ty v mém.
Že Ti děkuju za ten čas, který patřil nám, ale není to ten Tvůj osud, jak si myslíš a ať už na nic nečekáš a jdeš si pro něj, protože si ho zasloužíš.

TOBĚ bych řekla, že Tě miluji. Srdcem. Upřímně. A vždy budu. Že jsi člověk s ohromným srdcem, trpělivostí, kouzlem a že jsem šťastná, že Tě znám.
 Že jsi člověk, který mi změnil život, přelezl zeď  a nebál se stát mému negativnímu já tváří v tvář, dokud ho úplně nezměnil v dobro. Že jsem milovala chvíle a dny, které patřily nám a že mě mrzí, že čas hraje proti nám.  Že nebyla chvíle, kdy bych na Tebe nemyslela, kdy by se mi nestýskalo. Že bych vždycky chtěla jen Tvoje štěstí, ať by to bylo cokoli. Že Ti vždy budu nablízku. Jako dosud.

TOBĚ bych řekla, že Tě mám ráda a že jsi byla " kámoš " . Na blbosti, na průšvihy, na tajnosti, na špatnosti, ale byla. Že mě vždy štvalo, že se Ti občas nedá tak úplně věřit a že jsem od Tebe měla už i v zádech nůž. No, možná spíš nožík. Kudličku. Ale bolest je to stejná. Že ale i přesto se náš vztah obnovil a bylo to fajn. Že Ti za spoustu věcí děkuju a že doufám, že se jednoho dne probudíš a budeš " normální " :)

TOBĚ bych řekla, že jsi mě zklamala. Že jsme měly tolik plánů a snů, s kterými jsi chodila většinou Ty za mnou a já v ně věřila. Věřila jsem Tobě a Tvým slovům. Činům. Ale pak jako mávnutím proutku se vše rozplynulo a Ty jsi beze slova zmizela z mého světa. Že jsi mě nechala stát bez vysvětlení a omluvy. Že mě to mrzí, ale doufám, že Ti to dojde a neuděláš to už nikdy nikomu. Že jinak jsi úžasný člověk s velkým srdcem, ale je na čase, oby se Ti pořádně rozlepily oči. Řekla bych Ti, že i přesto Tě mám ráda a doufám, že se Ti splní to, po čem tolik toužíš.

TOBĚ bych řekla, že mě udivilo, jak dlouho jsme vedle sebe byly a nikdy jsme nepochopily, že jsme si " bratry " . Že máš to, co má opravdový přítel mít a já to poznala po tolika letech. Že mě to mrzí a že děkuji za ty chvíle, kdy jsi tady pro mě byla a kdy jsem mohla oplácet Tobě stejně. Že jsi skvělý člověk, který má dost sil na splnění svých snů a že to zvládneš i beze mě.
 Že máš teď vedle sebe člověka, který Tě miluje a že vím, že i ty překážky, které se vám staví do cesty, spolu zvládnete a Ty budeš šťastná. Řekla bych Ti, že tady vždycky budu, až Ti bude nejhůř. Stačí jen mrknout na nebe.

A na závěr bych si řekla sama pro sebe, že jsem žila skvěle. Že ničeho nelituji. Že ten život je vlastně jedna velká sranda, která sice někdy příšerně bolí , ale vzápětí přijde radost a štěstí, které slzy odplaví a napumpuje do těla nové síly a možnosti.
 Že i ty pády na dno stály za to, abych se stala tím, čím jsem teď. Že jsem poznala, co znamená milovat, trpět, odpouštět, plakat, smát se. Že jsem pochopila, o čem láska je. Že někdy nestačí jen chtít a že vše není jen o tom, co chci já.
 Že bez přátel se nedá žít. Že někdy musíš něchat člověka odejít proto, aby mohl být šťastný - a to i bez Tebe. Že musíš bojovat....
Že musíš žít naplno a tak, aby sis mohl -stejně jako já teď- říct : NIČEHO NELITUJI.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Elis Lewis | čtvrtek 28.11.2013 0:08 | karma článku: 8,36 | přečteno: 651x
  • Další články autora

Elis Lewis

Mysl a my..

Jak moc silná je lidská vůle? Lidské myšlení, chápání, přeprogramování, odříkání a naopak vsugerovávání? Jak moc silně si tohle vše dokážeme ovládnout a nastavit sami? Kolik snese lidská duše?

22.7.2016 v 22:02 | Karma: 13,75 | Přečteno: 361x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Týden..

Dnes je to přesně týden, dědo, a víš, nemůžu se z toho pořád vzpamatovat... ten prvotní šok stále nezmizel a jakoby se usadil hluboko v mém srdci, vzal mi úsměv ze rtů a reálný pohled na svět, vše se zdá být za oponou. Nevím, jak dlouho člověku trvá, než se s takovou bolestí naučí žít, než se s tím smíří, zvedne zase hlavu a udělá první jistý krok vpřed. Vážně nevím, je to pro mě poprvé a v tuto chvíli mám pocit, že už nikdy nebude nic, jak dřív...ani já nebudu stejná.

2.5.2014 v 9:20 | Karma: 12,48 | Přečteno: 435x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Mimozemšťani.

Je něco málo po půl sedmé ranní, venku tma, zima, mlha a celkově atmosféra, která se lidem vkrádá nenápadně do podvědomí. Podzim. Vydávám se k autobusové zastávce, ruce v kapsách , v uších sluchátka, která do mě pouští moje oblíbené rytmy pro povzbuzení, probuzení a navození dobré nálady.Míjím pár prvních zahalených bytostí venčících psy nebo kráčejících stejným směrem. Všichni máme jedno společné - čeká nás další z mnoha apatických dnů v práci. Jako roboti. Mašiny dělající stále jednu a tu samou činnost do zblbnutí..

19.11.2013 v 15:33 | Karma: 11,92 | Přečteno: 758x | Ostatní

Elis Lewis

Report ze 3. focení TRCLC

30.červen 2013 – třetí focení TRCLC. Tentokrát jsme se sešly na Nádraží Holešovice spolu s první modelkou Monikou, kterou jsme odtáhly do blízkého podchodu s opravdu originálními graffiti. Světla fotografce Radce úplně nevycházela vstříc, ale po konzultaci s „externí“ fotografkou Hankou se vyzkoušelo spoustu způsobů. Monča propagovala svůj styl hip-hoperky, tudíž naše milá Elis jí vypůjčila svůj skate, na němž se následně celý den Monika snažila naučit. Kvůli nedostatku duhových předmětů jsme se snažily využít duhovou vlajku, tak jsme modelku svlékly, opět oblékly, jednoduše jsme nevěděly, co s tím. Všechno se vymyslelo a výsledek uvidíte – vypadá výborně. Po pár úšklebcích kolemjdoucích a poté, co jsme se s Hankou vyskákaly s vlajkou jsme konečně mohly vyrazit na Pražské povstání, kde jsme vyzvedly modelku č.2. Lily. Když přijela, vytáhla z auta dvě mňoukající přepravky. Holky si je mezi sebou rozdělily a vyrazily jsme na výlet na Vyšehrad. Po cestě jsme si samozřejmě koupily nějaké občerstvení do horkého počasí ( pokud jste si typly pivo – ano, máte právdu =)). V parčíku jsme usedly na trávník a Elis začala vymýšlet, jak využít její hřebíky, tak se snažila přimontovat vlajku na zeď za lavičkou, na které následně kočičí žena Lily seděla. Ale mezitím nám lavičku obsadili nějací turisté, kteří ovšem byli velmi ochotní a po chvíli příprav ( které vlastně nebyly vůbec zapotřebí, jelikož děvčata se od přírody vyvedly) nám místo uvolnily. Focení proběhlo vcelku rychle, kočky, Lily a Ráďa nás tedy opustily a zbytek týmu šel na zasloužené pivko. Nashle u dalšího dobrodružství z focení TRCLC!

1.8.2013 v 12:15 | Karma: 4,16 | Přečteno: 301x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Report z druhého focení TRCLC

A pokračujeme... Nyní se podívejme, ja probíhalo druhé focení vůbec prvního českého lesbického kalendáře v České republice..

1.6.2013 v 2:40 | Karma: 4,62 | Přečteno: 209x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  17:12

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Lipavský předvolal ruského velvyslance kvůli kyberútokům na instituce

6. května 2024  16:55

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v pondělí nechal předvolat do Černínského paláce ruského...

Ve hře o post ministra je nyní i Ženíšek. TOP 09 chce vybrat tento týden

6. května 2024  16:43

Při hledání kandidáta do vlády na post ministra pro vědu, výzkum a inovace začala TOP 09 skloňovat...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  16:29

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 722x
Celý svět ustoupí stranou člověku, který ví, kam kráčí.