Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Globální ... otupování existuje ! ... aneb barBARská práce ..

Tak došlo i na mě..po třech měsících sladkohořkého " nicnedělání " jsem se konečně upíchla v nové práci ( i když v tomto oboru už dost dlouho na to, abych měla rozum a necpala se tam, kde je to fakt nejenže o držku...ale i o držku ! :) ) - v baru !! Bar nejmenovaný, bar v nejmenované části Prahy a bar nejmenovaných přívlastků..jen bar úžasný v tom, že mi zachránil prdel před brigádou v Kauflandu...  prý v lahůdkách..jak lahodná představa :) !! Netuším, jak to má každý z vás, ale co se mého ega týče..tři měsíce být doma a jen poslouchat hromady keců o tom, jak vás někdo jen " musí živit " a jak " padá na hubu " ..to už pro mě bylo vážně stresující a člověk ze samého stresu pak vymyslí TRCLC projekt, že ? :)    ( Mimochodem, ten se nám velmi dobře rozjíždí , i když je tady jeden " hit " , co mi vážně pije krev s debilitama, na které fakt nemáme čas, ovšem jaro se neoblomně blíží , a s tím to celé i vypukne.. informace budou :) )

Je libo ruletku?Elis Lewis

Ale vraťme se k baru..

..první den, kdy mě hodili jako (ne)plavce do vody , jsem - klasicky - stepovala na místě už o hodinu dřív, plná elánu, plná úsměvů, vtipů, pozitivních přístupů ke všem a všemu a jen nechápavě a s myšlenkama cosi o blábolech kroutila zamítavě hlavou nad slovy kolegyňky, že mě to velmi brzo přejde...  ( tak úplně po měsíci, co tam již působím,..nepřešlo, ale ...k tomu postupně dojdeme.. )
Jelikož je zde nastaven zabijácký maraton trojek ( 3 barmanky , 3 denní, 3 noční a 3 dny volna / což jsou v podstatě vlastně jenom 2 volné dny , jelikož ten 1.den po poslední noční stejně každý normální člověk jednodušše prochrápe !! / ) , první týden byl pro mě tzv. "seznamovací" . :)
 A musím podotknout, že tamní lidé, jiné mentality než kdekoli jinde v Praze, se seznamují opravdu rádi, kvalitně a "bolestivě" ! :)
Specialitkou a po x litrech denně ( !! ) konzumovanou vodičkou je tam Třešeň. Moravská. S kotletkou. Jednoduše :)
  Hned můj první (ne)plavecký den bylo totálně podkopáno moje abstinenční přesvědčení, snad i mohu říct, že slova jako " Děkuji, nedám si, nepiju " je jako říct : " Nezlobte se, pivo zde nemáme " . :)
 A poznat všechny tamní starousedlíky mě stálo opravdu hodně sil a ještě víc bojů s rovnováhou...

Uběhly první 3 denní směny a nastupovaly ty 3 noční..ještě větší hitparáda..( pořád mě chce někdo přesvědčovat, že Praha v noci žije jen někdy a někde? Zde to tedy rozhodně neplatí a je úplně jedno, jaký den v týdnu zrovna je..mejdany neuvěřitelného rázu ! )
  Nějak jsem přelouskala i noční a své první zasloužené volno, které automaticky následovalo, jsem byla schopna vážně jenom..prospat. :)  
Nadešel druhý týden maratonu a stejně jako já, tak i lidé z baru se začali postupně vybarvovat...ukazovat, projevovat..a tady nastává ten bod zlomu...postupem času, ať chceš, nebo nechceš , si tě lidé prostě a jednoduše " vycvičí " k obrazu svému. Nejenže se nezavděčíš lidem všem, ale musel by jsi být opravdu apatický, pokud si chceš zachovat aspoň špetku zdravého rozumu a vlastní osobnosti..
 Teď, už skoro po měsíci tam, na sobě kvalitně a stoprocentně sleduji jistou otupělost k vybraným členům naší společnosti, k jiným totální averzi a obranný postoj u dalších se mi zase zachvěje srdíčko radostí, když vejdou. ..
 Najednou můj počáteční postoj " všem stejným metrem " je fuč... Jako by nebyl.. Nevzpomínám si, jaký to byl pocit, když to tak bylo. A nikdy to nebude stejné. Jen horší.
Postupem času tupější a tupější postoje k nim všem.. to je prostě úděl všech barmanů a barmanek.
 Osobně zastávám názor, že by každá firma, každý takovýto řetězech heren, sportbarů ,barů, restaurací apod.  měl ze zákona vlastnit svého firemního psychologa. Nonstop k dispozici!   Nebo ne?? ...
Elis Lewis.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Elis Lewis | čtvrtek 14.3.2013 20:42 | karma článku: 9,10 | přečteno: 627x
  • Další články autora

Elis Lewis

Mysl a my..

Jak moc silná je lidská vůle? Lidské myšlení, chápání, přeprogramování, odříkání a naopak vsugerovávání? Jak moc silně si tohle vše dokážeme ovládnout a nastavit sami? Kolik snese lidská duše?

22.7.2016 v 22:02 | Karma: 13,75 | Přečteno: 361x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Týden..

Dnes je to přesně týden, dědo, a víš, nemůžu se z toho pořád vzpamatovat... ten prvotní šok stále nezmizel a jakoby se usadil hluboko v mém srdci, vzal mi úsměv ze rtů a reálný pohled na svět, vše se zdá být za oponou. Nevím, jak dlouho člověku trvá, než se s takovou bolestí naučí žít, než se s tím smíří, zvedne zase hlavu a udělá první jistý krok vpřed. Vážně nevím, je to pro mě poprvé a v tuto chvíli mám pocit, že už nikdy nebude nic, jak dřív...ani já nebudu stejná.

2.5.2014 v 9:20 | Karma: 12,48 | Přečteno: 435x | Diskuse| Ostatní

Elis Lewis

Tobě..

Kdyby mi zbývalo posledních pár dní života... : TOBĚ bych řekla, že i když jsme to neměly jednoduché, miluju Tě, jako dcery milují své matky. Že jsi se snažila vychovat ze mě dobrého, hodného a slušného člověka někdy moc tvrdě, ale zvládla jsi to. Že nejsi jen moje " máma " , ale jsi pro mě máma. Že Ti děkuji za trpělivost, lásku a energii, kterou jsi do mé výchovy vkládala a že i ty naše společné slzy měly význam..

28.11.2013 v 0:08 | Karma: 8,36 | Přečteno: 651x | Ostatní

Elis Lewis

Mimozemšťani.

Je něco málo po půl sedmé ranní, venku tma, zima, mlha a celkově atmosféra, která se lidem vkrádá nenápadně do podvědomí. Podzim. Vydávám se k autobusové zastávce, ruce v kapsách , v uších sluchátka, která do mě pouští moje oblíbené rytmy pro povzbuzení, probuzení a navození dobré nálady.Míjím pár prvních zahalených bytostí venčících psy nebo kráčejících stejným směrem. Všichni máme jedno společné - čeká nás další z mnoha apatických dnů v práci. Jako roboti. Mašiny dělající stále jednu a tu samou činnost do zblbnutí..

19.11.2013 v 15:33 | Karma: 11,92 | Přečteno: 758x | Ostatní

Elis Lewis

Report ze 3. focení TRCLC

30.červen 2013 – třetí focení TRCLC. Tentokrát jsme se sešly na Nádraží Holešovice spolu s první modelkou Monikou, kterou jsme odtáhly do blízkého podchodu s opravdu originálními graffiti. Světla fotografce Radce úplně nevycházela vstříc, ale po konzultaci s „externí“ fotografkou Hankou se vyzkoušelo spoustu způsobů. Monča propagovala svůj styl hip-hoperky, tudíž naše milá Elis jí vypůjčila svůj skate, na němž se následně celý den Monika snažila naučit. Kvůli nedostatku duhových předmětů jsme se snažily využít duhovou vlajku, tak jsme modelku svlékly, opět oblékly, jednoduše jsme nevěděly, co s tím. Všechno se vymyslelo a výsledek uvidíte – vypadá výborně. Po pár úšklebcích kolemjdoucích a poté, co jsme se s Hankou vyskákaly s vlajkou jsme konečně mohly vyrazit na Pražské povstání, kde jsme vyzvedly modelku č.2. Lily. Když přijela, vytáhla z auta dvě mňoukající přepravky. Holky si je mezi sebou rozdělily a vyrazily jsme na výlet na Vyšehrad. Po cestě jsme si samozřejmě koupily nějaké občerstvení do horkého počasí ( pokud jste si typly pivo – ano, máte právdu =)). V parčíku jsme usedly na trávník a Elis začala vymýšlet, jak využít její hřebíky, tak se snažila přimontovat vlajku na zeď za lavičkou, na které následně kočičí žena Lily seděla. Ale mezitím nám lavičku obsadili nějací turisté, kteří ovšem byli velmi ochotní a po chvíli příprav ( které vlastně nebyly vůbec zapotřebí, jelikož děvčata se od přírody vyvedly) nám místo uvolnily. Focení proběhlo vcelku rychle, kočky, Lily a Ráďa nás tedy opustily a zbytek týmu šel na zasloužené pivko. Nashle u dalšího dobrodružství z focení TRCLC!

1.8.2013 v 12:15 | Karma: 4,16 | Přečteno: 301x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás přistoupil na návrh dohody o příměří předložený Egyptem a Katarem

6. května 2024  18:56

Aktualizujeme Palestinské hnutí Hamás v pondělí večer přistoupilo na návrh dohody o příměří předložený Egyptem a...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  18:44

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Odboráře popudila ODS. Odešli z jednání s vládou a plánují velký protest

6. května 2024  17:48,  aktualizováno  18:42

Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  18:41

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 722x
Celý svět ustoupí stranou člověku, který ví, kam kráčí.