Úklid, drogy, rock&roll

Za čas se Mike z tý opilecký nálady probral a začal zjišťovat následky. Rozbité okno, shozená televize, pomočenej koberec. "Do hajzlu, ten koberec sem mě vyhodit" přemýšlel. Opodál na zemi ve nebo spíš na spacáku spal Lukyn. Mike do něj kopl se slovy "Vstávej vochmelko".

 Lukyn ze sebe vydal jen nějaké prapodivné zvuky a spal dál. Mike vzal prázdnou petlahev od točeného a naplnil ji vodou. Ani ji nevymýval, prostě jí naplnil vodou, kterou pak vychrstnul na Lukyna. "Řikam ti, vstávej, debile." Kouknul se na hodiny "ku*va, za dvě hodiny přijde žena". "A co jako. Já sem ještě najebanej" Odpověděl mu Lukyn. "Včera se nám povedlo zničit televizi." Mumlal si Mike, když se šel podívat do dalších místností "Kam všichni k čertu zmizeli? "
procházel smetiště připomínající byt, až došel ke dvěřim. Byli otevřený. "No bezva, vožrali sme se, lidi zdrhli a ještě nechali otevřený dveře".

                Když Lukyn odešel nebo spíš by se dalo říct, utekl, vzal si Mike mop s tím, že uklidí. Hlava mu třeštila jak při otřesu mozku. Cejtil horečku a chtělo se mu zvracet. Začal vytírat kuchyň i koberec. "Tohle prostě nejde" zařval a hodil s mopem o zem. "Tohle nikdy sám neuklidim". Po chvíli hledání našel telefon a zavolal Michalovi. Ten bydlel kousek od něj. Michal byl za 20 minut u něj. Mike se na to pečlivě připravli. Na stůl dal lahev whisky a otevřel lahváče. Sám si loknul. Zvonek zazvonil a Mike se ještě před otevřením veří šel vyzvracet. "Čau bejku" pozdravil Miichal slovním spojením, které Mike nesnášel. "Čau debile, potřebuju pomoct uklidit, včera sme to přehnali na koncertě a žena se vrací za chvíli". Vzal do jedné ruky lahev a do druhé vysavač. "Ná,oboje. Tak to půjde líp".
Ovšem Michal odmítnul a sednul si na gauč. Začal něco vyhrabovat. "Pojd, poď si dát taky vole." Zval ho ke stolu. "To sem vzal bratrovi" ukazoval Mikimu bílej prášek a Sypal ho na stůl.

                Uklízeli už asi hodinu. Do rytmu jim hráli Chrome division, ohulený tak, že se hýbal lustr. Michal lítal na koštěti sem a tam a Mike po něm házel odpadky. "Vole já sem jak dělo. Nezastavitelnej ale neovladatelnej." řval Michal. Mike pobíhal po pokoji s whiskou v ruce a klopil jí do sebe. "ty vole včerejší koncert se opravdu povedl. Vůbec si nepamatuju, jestli sme ho odehrály celej." Zvedl telefon a zavolal bubeníkovi. Bubeník telefon nebral. Patrně byl ještě sjetej. Mike začal mít už pořádně nakoupíno a tak po té, co zazvonil zvonek, nasadil na hlavu hrnec a do ruky vzal kladivo. "Já jim dam vole". Otevřel dveře, za kterými stála vyděšená domovnice. "Oč kráčí hm?". Zeptal se přidrzle a přiblbě Mike. "Stište se nebo zavoám policisty. Myslím to vážně" pravila. "Vážně? Vážně? Já to taky myslim vážne. Všechno tady rozmlátim. Mimochodem nechcete televizi?" optal se. "Nahledanou" odešla.

                Úklid byl skoro dokonám. Respektive to co si představoval Mike pod slovem úklid. Co šlo, naházel do koše. Co šlo, vytřel a co šlo, naházel do myčky. Vzduch tam nebyl sice nejčistější ale vypadalo to o 200% líp než před tim. Hadry co se všude válely, hodil do skříně. Poděkoval Michalovi, kterému dal na cestu lahváče o sedl si do křesla se zbytkem lahve whisky. Usnul

Probudila ho až jeho žena a to dosti zákeřným způsobem. Dost studenou vodou. Dost na to aby Mike vylít z gauče a upadl na televizi. "Co děláš? Kvuli tobě sem ted rozbil televizi?" pohotově vymyslel důvod zdemolované TV. "Co se tady proboha stalo, vypadá to tu jak po výbuchu. Včera ste vypadali šíleně. Ještě, že sem šla spát k sestře." Řekla. "No jo no, neuděláš nic. Pátek no. Kdyby všude neměli do rána otevříno tak se to nestane. Mě to hraní jednou zabije. A jak dopadla ségra? Lukyn odsud utekl tak jestli už se u ní nevokázal"? "Nevokázal. Volal jí že přidje večer. Že potkal v metru kamaráda a šli to zapít"

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eduard Málek | čtvrtek 9.12.2010 12:04 | karma článku: 6,52 | přečteno: 702x
  • Další články autora

Eduard Málek

Slavík+Ortel vs. veřejný prostor

Co o nás vlastně říká kauza Ortel? Čím je zapříčiněna a proč způsobuje tolik povyku? Opravdu si zaslouží výhra kapely původně lokálního významu a soutěž, která již dávno ztratila svou hodnotu takový zájem.

29.11.2016 v 13:39 | Karma: 13,20 | Přečteno: 875x | Diskuse| Kultura

Eduard Málek

Vazalové strachu

Hledal jsem nějaký pěkný termín, který by trefně pojmenoval hořkou atmosféru posledních let. Zejména pak posledních měsíců těchto let.

5.4.2016 v 12:13 | Karma: 16,44 | Přečteno: 2076x | Diskuse| Společnost

Eduard Málek

hoaxy, propaganda aneb multilevel-marketing v praxi

Chceme až příliš měnit svět. Chceme být slyšet a mít vliv. Je jedno kam a jakým směrem svět nasměřujeme. Základ je, že to uděláme my a všichni to o nás budou vědět.

17.2.2016 v 14:29 | Karma: 12,65 | Přečteno: 980x | Diskuse| Společnost

Eduard Málek

Imigranti a šibenice aneb maloměstem napříč

Trend poslední doby. Imigrantská vlna. Hordy barbarů se ženou na naši kulturně vyspělou Evropu a co víc, dokonce si dovolují požadovat azyl v naší vysoce civilizované zemi.

2.7.2015 v 10:30 | Karma: 20,59 | Přečteno: 2494x | Diskuse| Společnost

Eduard Málek

25 let poté, občanská společnost aneb nálada na bodu mrazu

25 let uplynulo od sametové revoluce a lidé se ohlížejí zpět. Sumarizují, co se povedlo a nepovedlo. Uplynulé čtvrtstoletí honorují i na něj nadávají. Pro někoho je to část života, pro někoho celý život, pro někoho pár let. Někdo zažil více před oním rokem 89, někdo méně. Jedno však máme všichni společné. Je to možnost mít svůj názor a veřejně ho v jakékoliv formě vyslovit (to jaké reakce vyvolá a jaké bude mít důsledky, je již druhá věc a je také znakem svobody). Někdo namítá, že žijeme v době plné nesvobody a lži a velkého podvodu a jiní tvrdí, že žijeme v plně svobodné společnosti.

18.11.2014 v 10:00 | Karma: 14,04 | Přečteno: 841x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Po zásahu blesku museli v Drážďanech dva lidi oživovat, zraněných je deset

20. května 2024  20:57

Zásah blesku si v pondělí večer v Drážďanech vyžádal deset zraněných, z nichž dva záchranáři museli...

Za jeden krok vpřed dva vzad. Západní rozhodnutí jsou pomalá, říká Zelenskyj

20. května 2024  20:46,  aktualizováno  20:53

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si v interview s agenturou Reuters postěžoval na pomalá...

Absurdní! Nehorázné! Izrael a USA odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

„Z platu za práci pro stát nevyžiju.“ Zaměstnanci soudů míří do stávky

20. května 2024

Premium Vláda má další problém. Po učitelích a zemědělcích budou stávkovat i zaměstnanci soudů....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
Víš jak.