Trocha úsměvu aneb všední problémy nevšedně řešené.

Chodíte k volbám, chodíte demonstrovat. Sedíte u TV a nadáváte. Píšete do diskusí. Debatujete a blrbláte nad pivem jak a co byste změnili. Hlásáte, jak je třeba změnit občanskou společnost, jak je potřeba zajímat se o dění, jak je potřeba měnit politiku, abychom si koupili víc rohlíků nechvalné kvality.Nebo rezignovaně sedíte a hltáte polévku uvařenou z denní dávky prapodivně znějících informací, pochybné zábavy a vůbec mainstreamového způsobu života.

Ať jste jednou či druhou skupinou, něco vás spojuje. Bezmoc. Bezvýchodnost.
 Návod na změnu občanské společnosti nemám. Nemám návod na řešení složitých ekonomických problémů a nemám v úmyslu nastavovat nové filosofické teorit o bytí a nebytí. Mám jen jednu radu. Možná si řeknete, je to hloupost. Možná si řeknete, zbytečný výkřik. Zkuste si ale můj malý návod vyzkoušet v praxi.
 Zítra ráno až vstanete, vstávejte s pocitem, že tenhle den bude něco extra. Zapomeňte, že máte nějaké problémy. Lidé mají daleko horší problémy než vy, i když si to možná nemyslíte. Podívejte se do zrcadla usmějte se a řekněte si "To jsem já. Individualita a dokonalá bytost s chybami a s vlastním rozumem". Vyjděte do práce, do školy či jinam, kam se takhle po ránu chodí. Usmívejte se, nevrážejte do lidí. Netvařte se jako by vás štval celý svět i dkyž vám přijde, že vás štve. Chvilku se přetvařujte a dělejte, že máte dobrou náladu. Ona přijde. Usmívejte se co nejdéle to půjde, klidně celý den. Když do vás někdo vrazí a neomluví se, upozorněte ho ale neagresivně. Nepropadejte šedosti běžného života. Když potkáte stejně naladěného (nebo se přetvařujícího) člověka. Udělá se vám lépe.
 Až bude ráno v mhd chodit tisíce usmívajících se a klidných lidí, bude naše společnost zase o krok dál ke společnosti, závislé na vlasntím rozumu a vlastní síle. Nedejte si znepříjemnit den jeidnci, kteří od rána do večera dávají najevo svým výrazem, jak jsou nespokojení a jak je celý svět proti nim. Ano celý svět je proti vám ale nejlépe se mu postavíte vystrčením holé zadnice se slovy "Se*u na tebe, život si kazit nenechám".

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eduard Málek | středa 19.10.2011 11:00 | karma článku: 10,65 | přečteno: 804x