Otevřený dopis pro ježíška a slib,že nebudu psát o ranních zprávách

Ráno jak má být. Noc byla chladná. Já spal dobře ale přítelkyně ne. Nessie překvapivě opět spala jak zabitá. Mám problémy jí po ránu vůbec vzbudit. Klasika, káva, oblíknout se a jdeme na věc.  V televizi neříkali žádnou novinu. Mě i Nessie bylo jasné, že vláda nepadne. Na rozdíl od vlády napadl opět další sníh. A napadla mě i myšlenka, že nebudu do nového roku psát nic o ranních zprávách.

 Ranní zprávy jsou fajn jako zpestření rána. Takový podklad. Ale většina informací má nulovou hodnotu. Koho zajímá, kdo bude policejním ředitelem. Koho zajímá i banda dohadujících se předražených úředníků, označovaných nepochopitelně za odporníky a politiky. Odborníci se bohužel do politiky raději neangažují. Vždyť je čas odpočinku. A tomu času je potřeba se naplno věnovat dokud to jde.

                Chtěl bych poprosit Ježíška, zda by mohl přinést lidem trochu té naděje, trochu toho štěstí nebo alepoň pocit štěstí. Aby našli na štědrý večer pod stromečkem nejen dárky ale hlavně chuť žít a chuť se mít rádi. Prosím ho ať letos přinese méně stresu a starostí. Ať mi raději přinese teplé ponožky. Ale né ty se sobama, ty nemám rád.  Ať nadělí úsměch na každé z 365 ranních probuzení, aby lidé odcházeli z domu s dobrou náladou. Je to také z důvodu že se pak chovají nevrle v MHD. S tím souvisí prosba, zda by mohl lidem nadělit nějaký ten parfém, protože po ránu to v MHD je někdy k nevydržení. Prosím taky, ať Ježíšek nadělí méně hlouposti. Protože hloupost jfe snad ta nejhorší překážka pro jednání a s lidmi a pro pochopení se navzájem. Mohl by přidat trofchu úcty ale i trochu ctižádosti a cílevědomosti, abychom se někam posunuli. Možná toho chci moc, ale rád bych našel i trochu toho zdraví pro lidi i pro naše zvířecí kamarády. Nessie by určitě ráda požádala o nějakou tu kost, ale o to Ježíška žádat nebudu a zařídím to. Požádal bych ještě o – jak říkávala naše profesorka –  trochu méně tlachání, trochu více konání abych nemusel každé ráno psát článek o tom, jak se mi něco nelíbí, ale mohl napsat, že se mi něco líbí. I když lidé raději čtou negativní kritiku než chválu. Takže prosím i o to aby lidi rádi četli pozitivnější věci. A´t jde o knihy či o články v blozích a novinách. Prosím o pár těch vydařených koncertů. Já vím, už toho nechám. Za chvíli. Nessie by asi chtěla nový gauč a pořád patrně sní o tom třínásobném zvýšení kuřecích žaludků pro všechny. Zkrátka hodně štěstí a zdraví nám všem. A trochu více energie prosím.

               

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eduard Málek | středa 22.12.2010 8:57 | karma článku: 8,72 | přečteno: 938x