Takhle STAN funguje běžně? Nebo jenom ve Zlíně?

Lidé úzce spjatí s obviněným Michalem Redlem prý donedávna působili v městských společnostech Zlína, kam je nominovalo hnutí STAN. Když to od nich dostalo sponzorský dar…
Redlův Zlín. Pátrali jsme po vlivu rodiny ve městě a vazbách na STAN

Mario Puzo by to nevymyslel…

… a přitom je to tak prosté: hnutí STAN dostane sponzorský dar (v uvedeném příspěvku jsou uvedeny cifry 100 a 200 tisíc), aby pak zastupitelé STANu navrhli (a já jsem přesvědčen o tom, že také prohlasovali) do vedení městských společností pány donátory. Ti nejenom, že sponzorský dar odepsali z daní, ale nepochybně pobírali i „drobný obolos“ v případě prvém za funkci jednatele a člena dozorčí rady, v druhém případě člena představenstva. Kolik je to peněz, netuším. Málo to ale zřejmě nebude.

Vzhledem k tomu, že výše zmíněné povinnosti v oněch zlínských firmách plnili řadu měsíců, hnutí STAN jim jejich dar takto vrátilo zřejmě s velmi slušným úrokem.

Já se obávám, protože hnutí STAN podobně možná fungovalo nejenom ve Zlíně, že jestliže hrdinně vraceli podivné dary, na něž média stihla ukázat, tak pokračovat v onom vracení, jsou dneska na mizině.

Aby nakonec nebyl Dopravní podnik hlavního města Prahy jen vrcholkem ledovce.

Nedej bože, že Babiš svou kauzu u soudu ustojí. Protože potom se Petr Fiala stane kartou, jež je zvána Petrem černým. Prostě přebarví se, o poznání ztmavne.

Vzhledem k tomu, že pro většinu lidí v této zemi jeho vláda učinila zatím pramálo (abych nebyl jen negativní, pak učůrávám blahem, že se výrazně zvedla politická kultura – žel mojí peněženku to pramálo zajímá…), pro strany a hnutí vládní koalice to může už za pár týdnů u komunálních voleb znamenat obrovský debakl. Tím spíš, že jejich energetické zvýhodňování se chystá až od října. Takže jestli to já, ty, kdokoli v této zemi pocítíme - a bude to platnější než snížení spotřební daně na pohonné hmoty – pak až po volbách.

Takže možná to naši zemi vyjde na desítky miliard, aniž by to komukoli pomohlo. Proto až po volbách. Ale to je jen spekulace. Čas ukáže…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Ďuran | úterý 28.6.2022 0:15 | karma článku: 32,48 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Za hranice všedních dní

22.5.2024 v 16:16 | Karma: 17,05

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99