Také s koronavirem bojujeme

Tak Václav Klaus ml. prý na svém facebookovém profilu zveřejnil, že hned jak po epidemii zasedne parlament, navrhne, ať poslanci rok nedostávají žádnou mzdu a jde to na sanaci škod. Což se nepochybně bude mnohým líbit.

Samozřejmě, že takový návrh, i kdyby snad byl skutečně vznesen, v naší poslanecké sněmovně neprojde. Navíc v rámci škod, které budeme počítat, je mzda dvou stovek poslanců skutečně velmi titěrnou náplastí a nemá sebemenší smysl.

Obou těchto skutečností si je Klaus junior nepochybně vědom. Jako pozitivní tak beru ten fakt, že se tímto způsobem pokouší odlehčit současnou dramatickou situaci a obyvatele země veselým nápadem potěšit.

Ono toho veselého kolem nás totiž moc není. Včera mi pod dřezem v kuchyni odešel sifon. Poslepoval jsem to chemoprenem, jak se dalo, abychom nevytopili sousedy. V normálních časech bych zajel do krámu, koupil nějaké těsnění a dal to dohromady. Dneska, i když ten sifon nikdo nerozlepí a stejně trochu kape (teď už jen kape, neteče…), budu muset patrně zavolat instalatéra, protože on je zřejmě ten jediný, kdo se v nějakém obchodu s instalatérskými potřebami ke kýženému sifonu dostane. Ale je otázka, jestli toho instalatéra dostanu k nám. Místo pár korun za těsnění vypálím několik stovek za nový sifon a práci (a samozřejmě i cestu k nám a zpět) nezbytného řemeslníka.

Krom toho jsme včera taky málem vyhořeli – a jak jinak, může za to koronavirus. Nějakej chytrák mi totiž poradil, že hadrovou roušku nemusím vyvařovat a žehlit, že jí stačí dát do mikrovlnky. Zkusil jsem minutu. Na plný výkon (to je údajně nezbytné). A dobrý. „To je málo,“ sdělila mi manželka, „prej pět minut.“ Také jí někdo poradil. A k mé přidala i roušku svojí. A tak jsme uspořádali kremaci nejen všem případným koronavirům, ale i rouškám samotným.

Hezkou neděli.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Ďuran | neděle 22.3.2020 7:05 | karma článku: 12,73 | přečteno: 413x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Za hranice všedních dní

22.5.2024 v 16:16 | Karma: 17,08

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99