Pusťte ho!

Roman Janoušek požádal o propuštění z výkonu trestu. Po několika pětiletkách si v červenci odsedí polovičku svého čtyř a půl letého trestu - a já se za jeho svobodu, ať jakkoli toliko podmíněnou, přimlouvám!
Janoušek požádal o propuštění z vězení

Vyjde to totiž tuhle republiku výrazně levněji, než ho za to, že ožralej za volantem porazil nějakou Vietnamku, držet v base dál.

To už bylo nějakých soudních stání, nějakých rozhodování, nějakých zkoumání desítek a stovek posudků… já vím, že si mnohé z toho hříšník musel zaplatit sám, jenomže zbytek jsme zaplatili my všichni na daních. A že naše justice není ani trochu levnej špás, to víme všichni, kdo jsme se někdy v soudní síni (třeba kvůli rozvodu…) ocitli. Alespoň má zkušenost je děsivá: majetkoprávní vyrovnání po rozvodu s mou exmanželkou – za své dva dopisy pana advokáta mé EX (jsem tak slušnej, že toho JUDr. zlatokopa nejmenuju…) a za dvě stání u soudu, jež jsem v jeho přítomnosti měl to potěšení strávit, a to v souhrnu necelých 100 minut trvání, mi ten frajer naúčtoval 80 tisíc. A soudkyně mi řekla, byť opravdu vysoko zvedla obočí, že vlastně může.

Pro mne osobně je pan lobbista takovým českým Al Caponem. Toho taky nesmetly vraždy, které zorganizoval, ale daňové úniky. Tím samozřejmě netvrdím, že by Janoušek zabíjel či nechal zabíjet, každopádně to byl ale chlap, který - kdyby se svého času vzal za ruku s pražským primátorem Pavlem Bémem (ODS) - dokázali by pospolu ohřát o 10°C Vltavu pod Karlovým mostem.

Pusťte ho!

On v tý base stejně neseděl – a když náhodou, patrně byla luxusní. Redla, kterej se staví do role magora, taky nezavřou.

Autor: Pavel Ďuran | čtvrtek 7.7.2022 11:16 | karma článku: 24,39 | přečteno: 725x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99