Příměr

Ivo F. Cilich míní, že „ministr zpěvu“ už zase blbne. Neboť vyžaduje kontroly v restauracích, jejichž hosté mají mít certifikát o prodělaném očkování, antigenní nebo PCR test či jakýsi glejt, že jsem nemoc prodělal.

Nebo přesněji - Ivo F. Cilich nemíní, táže se - vskutku sugestivně:

MINISTR ZPĚVU UŽ ZASE BLBNE?

Já pana Cilicha chápu, rozumím mu. Ztotožňuji se s jeho názorem. A nepochybuji o tom, že tentokrát on mne (řekněme na revanš…) podpoří s mým názorem, že nutnost mít řidičské oprávnění, abych mohl sednout za volant automobilu, měl už dávno označit NSS jako nezákonný, že zastavení mého vozidla policistou a případná dopravní kontrola, při níž se musím tím nesmyslným dokladem prokázat, je hrubé omezení mé osobní svobody. To už vůbec nemluvím o postihu, který by mne za to čekal.

A to je takovej průser, že by to měl řešit Ústavní soud!

Řídit automobil umím. A to i bez nesmyslných dokladů. Navíc řídím dobře, řídím rád, parafrázuji pana Deyla ml. A žádný úřední dokument na tomto faktu nic nezmění.

Proč panu Ivovi nevadí, že k řízení potřebuje řidičák? Proč se dusí jen kvůli koronavirovým opatřením, přičemž mu jiná, naprosto ekvivalentní, nevadí? Ani pravidla pro provoz na veřejných komunikacích nejsou všude na světě stejná. V Anglii nebo Austrálii jezdí auta nesmyslně vlevo, v některých státech si můžete dát po obědě pivo, v jiných nikoli (a osobně jsem toho názoru, že knedlíky s vepřovým bůčkem a zelím zapíjet sodovkou je zločinem proti lidskosti…) – atd.

Přitom - v čem je problém? Pro mě udělat si „papíry na auto“ reprezentuje zhruba stejnou časovou ztrátu, jako se nechat naočkovat. Řekněme pět, šest neděl. Jako "bonus" je u řidičáku jeho cena, která činí cca 10 tisíc korun. Někde míň, někde víc. Je to skoro polovina mého měsíčního čistého příjmu.

Za očkování covidovou vakcínou nezaplatíte ani „fň“.

A není absolutně žádný problém dnes – a to v podstatě v jakémkoli věku - očkování absolvovat!

Tedy: chceš jít do hospody? Na koncert? Kamkoli jinam? Nech se naočkovat! Udělal to kolega Cilich, udělal jsem to já. Jestli mně za volantem automobilu, až si ten řidičák udělám, nebudou vadit kontroly policistů, nebudou nikomu vadit ani kontroly v hospodě! A Ivo nemusí vymýšlet, jak takové nařízení očůrat.

Je to totiž úplně zbytečný! A, Ivo, promiňte, přiblblý!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Ďuran | pátek 9.7.2021 9:10 | karma článku: 23,79 | přečteno: 683x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Za hranice všedních dní

22.5.2024 v 16:16 | Karma: 17,05

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99