Mezi mlýnskými kameny

Mně je předsedy vlády této země vlastně až docela líto. V současnosti se na jeho hlavu snesla drtivá kritika za jeho „kontrolní nákup“ v supermarketu německém a českém. A páně premiérovy výstupy z této akce.

Pomíjím ten fakt, že zdaleka ne všichni v České republice mají možnost nakupovat v supermarketech. Myslím tím denně nebo řekněme dvakrát, třikrát do týdne, kdy náhlé, skutečně výhodné, slevové akce probíhají. Osobně bydlím 10 km od nejbližšího supermarketu, takže si setsakra rozmyslím, jestli tenhle den pojedu pro máslo za třicet korun (samozřejmě, že musím autem – benzín bezmála čtyři pětky za litr), neboť veřejná doprava funguje tím způsobem, že bych v nejbližším supermarketovém městečku musel strávit další cca 3,5 hodiny, abych se se svým lacino získaným máslem dostal domů.

Petru Fialovi, aby zjistil, co všichni dávno víme (a aby nám následně zvěstoval, že s tím vlastně nemůže nic dělat), tedy že Němec pobírající zhruba trojnásobek platu Čecha, si žrádlo nakoupí laciněji než my.

Víte, já pamatuju dobu, kdy Němci jezdili nakupovat k nám. Mám šedivý fousy, je to bratru třicet let. V příhraničních oblastech jsme měli narvaný hospody, dneska jsou zavřený. Ani Němec na ně nemá… a to Němci vařit neumí. Jsou desítky vyhlášených světových kuchyní (čínská, mexická, francouzská, maďarská, ČESKÁ – nikdy ale ne německá). Rád čtu detektivky s Nero Wolfem – rád dobře jím, stejně jako on, občas vařím – on na to měl německého kuchaře! Totální lapsus, neboť Němec je vám schopen dát jako přílohu na TALÍŘ NEJEN BRAMBORY, ALE I REJŽI, aby to ve finále zhodnotil těstovinama!

Nedůležité… proč jsem napsal, že je náš premiér mezi mlýnskými kameny? Ty reprezentují další strany našeho pětislepence, přičemž pan premiér s tím nemůže hnout. Může „kývat“ (vyhnat z vlády…) maximálně s Piráty, ti ho odchodem z jeho jasné sto osmičkyneohrožují, přičemž to byla partaj, jež měla ambice nejvyšší. Já říkám, že se zachovala slušně, ctila jakousi gentlemanskou dohodu o kroužkování, přičemž se na ní její koaliční partner, STAN, bez skrupulí vykašlal.

A Piráti dopadli tak, jak dopadli…   

O TOP 09 nebo KDU-ČSL, jimž ODS připravilo výtah ke vstupu do Poslanecké sněmovny, se vůbec vyjadřovat nechci. Nazvu-li je pouze termínem ZOUFALCI, pak jsem skutečně hodnej.

I tak platí, co jsem napsal v úvodu: Fiala je mezi mlýnskejma kamenama, vydírán někým, kdo mu – a jeho straně -  po kotníky nesahá. Pravda je ale taková, že se díky problémům s kovidem dostal do čela státu, z něhož činí dojnou krávu. A už mu nefunguje ani ten přínos ČR k zahraniční politice. K šípku ho odeslali v Nigérii, nějak se nepovedla ani ta Saúdská Arábie v gesci pana Síkely.

Parlamentní volby budou zkrátka veselý!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Ďuran | středa 8.11.2023 18:54 | karma článku: 29,30 | přečteno: 619x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,43

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99