Jak ve středu vyhlásili očkování nových věkových kategorií - a co bylo dál

Ve středu 28. 4. se mohli prvně registrovat zájemci o očkování proti covidu 19 (55 – 59 let). To je věková kategorie, která se mne bohužel aktuálně týče.

A protože jsem toho - pro mnohé zbloudilého názoru - že očkování pomáhá víc než škodí, hrdinně jsem se zaregistroval.

Ať jakkoli čtu na internetu (i na tomto blogu…), že jsou s očkováním problémy, že to nefunguje a já nevím, co dalšího, necelých čtyřiadvacet hodin po registraci, která proběhla naprosto hladce - bez jakýchkoli komplikací - jsem byl vyzván k vybrání si termínu na vyžádaném očkovacím místě.

Ve středu to vyhlásili, dnes, tedy ve čtvrtek jsem už hledal vhodný termín, v neděli budu prvně očkován.

Já se fakt nedivím tomu, že jak Piráti se STAN, tak ta úsměvná výtahová koalice SPOLU, potřebují předčasné volby. Ony ty předvolební preference, které vládním stranám během koronavirového maléru ubíraly, jim totiž za pár týdnů mohou zase přidávat. Protože ta jejich nenáviděná opatření minulých týdnů prostě zabrala. Protože se blíží léto, které té neviditelné potvoře evidentně nesvědčí. Protože už je k dispozici vakcína, jíž je v současnosti proočkován v České republice bezmála milión lidí, přičemž dalšího půldruha miliónu našich spoluobčanů nemoc prodělalo.

To je na sklonku dubna 25 % obyvatel ČR!

Jedni jsou očkovaní, druzí „promoření“. Neměli by se nakazit - nebo alespoň, když už, tak prodělat nemoc bez závažnějších komplikací.

Mluvil jsem před chvilkou o čtvrtině naší populace, která by ke koronaviru měla být nadále imunní. Nebo skoro imunní. Kolik z ní to bude za měsíc? A kolik za dva, tři a čtyři další, kdy se před volbami bude skutečně lámat chleba?

Ať to je jak chce, jsem přesvědčen o tom, že mne očkování dokáže alespoň před těžkým průběhem nemoci ochránit. Registroval jsem se první den, kdy jsem mohl, druhý den jsem si mohl vybrat termín a v neděli si nechám do ramene píchnout první injekci.

A víte co? Já si nepamatuju (a pamatuju hodně…), že by někdy něco – ze strany státu k jeho občanům – šlo hladčeji.

Post scriptum:

Jsem si vědom toho, že mne za tento příspěvek „sežere“ kupříkladu kolega bloger Ivo F. Cilich, razantně vtipně bude pak v diskusi oponovat i Marie Jandová. A další a další. Ale já jsem se fakt bez problémů do systému nahlásil, druhý den si mohl vybrat termín a už na sklonku týdne tu injekci dostanu. To je realita, to je fakt. To je pět dní!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Ďuran | čtvrtek 29.4.2021 17:49 | karma článku: 26,99 | přečteno: 1169x
  • Další články autora

Pavel Ďuran

Ještě jeden měsíc

7.5.2024 v 17:44 | Karma: 22,27

Pavel Ďuran

Zrušme zákoník práce úplně!

3.5.2024 v 0:43 | Karma: 27,99