Nerudová versus Pavel

Tak jsem si včera poslechla prezidentskou předvolební debatu na TV Prima a mám jasno koho strčím v pátek do urny.

Na začátku jsem nepochopila vyjádření paní Nerudové, že flanel kouše. Prý ho nosila v osmdesátých letech a kousal ji.  ???   Neplete si to paní s dederonem? Z jedné strany počesaný materiál je čistě bavlněný a pro svou měkkost se z něho teď místo košil častěji šije povlečení. Koneckonců i image seriálové hlavní hrdinky seriálu „Slunečná“ byla založeno na outfitu s flanelovými košilemi. A byl to seriál z dnešní doby.

S paní profesorkou musím bohužel souhlasit, že ženy jsou mnohdy v zaměstnání posuzovány předsudky, nikoli objektivně, a z toho vychází i jisté ponižování. Pracuji v oboru pro ženu po sametové revoluci v naší zemi nestandardním a setkala jsem se s tolika hnusnými věcmi, že bych se měla odhodlat a napsat o tom samostatný článek. Bylo by dobré, kdyby jednou i naše republika měla ženu prezidentku, ale myslím si, že paní Nerudová druhou Čaputovou nebude.

U paní Nerudové hlavně nechápu tu kampaň založenou na pomáhání lidem s nízkými příjmy, seniorům a samoživitelkám. Neřekla, jak chce pomáhat. Chce jenom jezdit po republice, vyslechnout si lidi, odkývat to, politovat je? Nebo si snad myslí, že hned po nástupu do funkce začne řídit premiéra Fialu s celou vládou? Bohužel prezident naší republiky má díky naší ústavě jen omezené možnosti.

Paní profesorka nechce nijak omezovat svobodu slova, máme přeci demokracii. Takže předsudky ji vadí, ale záměrné dezinformace ne? A co třeba sekty? Naproti tomu generál Pavel chápe dezinformace jako zbraně současnosti proti demokracii.

Pak mě přišlo docela úsměvné, jak paní Nerudová tvrdila, že se nám daří nad covidem vyhrávat. Asi nesleduje zprávy z Číny. Podle ní jsme covid už překonali, normálně fungujeme a není třeba žádné očkování. Naproti tomu pan Pavel není tak optimistický, ten asi zprávy z Číny sleduje a připouští možnost očkování při další vlně nakažlivější a smrtelnější varianty. Já sama jsem covid prodělala před rokem, nic pěkného to nebylo. Nechala jsem se na začátku podzimu naočkovat, hned jak se začala dovážet nová vakcína s účinností proti omikronu. Teď, co se od před vánoc mluví o epidemii chřipky, kdo ví, co je opravdu chřipka, když se už povinně netestuje.

Zatímco se Petr Pavel zamýšlí nad současnou funkcí aliance V4, Danuše Nerudová by jela škemrat k Orbánovi, aby změnil svoji politiku vůči Rusku.

Na otázku jakou pozici by oba kandidáti zaujali v tuto chvíli ve vztahu k Rusku, má pan generál jednoznačný názor, zatímco paní profesorka by počkala až co EU a USA. Já chápu roli prezidenta, jako důstojného reprezentanta naší země. Nechci prezidentku, která počká s názorem, až co Evropská unie a Spojené státy. Nechci zažít například novodobou Mnichovskou dohodu. Chci prezidenta, který Česko nebude reprezentovat jen mladým pohledným vzhledem, ale hlavně jasným názorem na danou věc.

Původně se mi u pana Pavla nelíbila ta komunistická minulost. V debatě říkal, že do Komunistické strany vstoupil, když mu bylo 21 let. Vzpomněla jsem si na dobu, kdy jsem byla v posledním ročníku střední školy. Jednou přišli do hodiny nějací muži, vyžádali si jednu spolužačku. Když se pak po několika hodinách vrátila, říkala, že vstupuje do KSČ. Až po čase jsem se dověděla, že ona musela, jinak by její otec s nějakým vyšším pracovním postavením, přišel o svůj post. Myslím, že generál Petr Pavel svoji komunistickou minulost plně vyvážil svou prací po revoluci.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Drahoňovská | čtvrtek 12.1.2023 7:54 | karma článku: 26,36 | přečteno: 1054x
  • Další články autora

Pavla Drahoňovská

Shazování hnízd jiřiček

13.5.2024 v 22:20 | Karma: 18,37

Pavla Drahoňovská

Norování

29.2.2024 v 10:16 | Karma: 11,99

Pavla Drahoňovská

Sardinie - 7. díl

4.2.2024 v 20:43 | Karma: 11,56