Vondráček si naběhl se svou slušností

Radek Vondráček si dovolil v televizním přenosu nahlas přemýšlet, jestli si vůbec můžeme dovolit takovou komedii a šaškárnu v nejvyšších státních a politických kruzích nebo ne.

Vypadá to, že kromě slušnosti je nový předseda sněmovny také uvážlivý a státotvorný.

Značné části společnosti je naprosto zřejmé (uvádějí průzkumy veřejného mínění), že současná kriminalizace A. Babiše a jeho nejbližších je nehoráznou účelovou součástí politického boje v rámci parlamentních voleb a následného sestavování vlády (účel světí prostředky – Niccolo Machiavelli).

Jelikož se nic aktuálnějšího nenašlo, tak „nějaká“ deset let stará pochybná kauza, která by nikdy nespatřila světlo světa, jako spousta jí podobných u jiných osob, je po létech těsně před parlamentními volbami vytažená, řádně aktivovaná a intenzivně na veřejnosti provětrávaná, stejně tak po volbách při ustavování orgánů sněmovny, jmenování premiéra a vlády.

Policie se rozhodla, že těsně před volbami dotyčné obviní, a to s vědomím, že po volbách bude muset tak učinit znovu. Automaticky se nabízí otázky, co v tomto případě dělala po celou tu dobu 10-ti let, a co dělaly ostatní kontrolní orgány (nějaké prodlení, nekonání, ….???), to nikomu nevadilo, a nebo to vadí jen tehdy, když se to zrovna účelově hodí?

O „nezávislosti, nestrannosti a objektivnosti“ naší policie si desetiletí cvrlikají vrabci na střeše. Jak rychle pracují naše soudy se také ví (obviněný Bohuslav Svoboda i po létech stále není ani odsouzený, ani osvobozený). Takže jaký jiný smysl dávají tak náhlé a zjevně režírované aktivity policie (s intenzivní podporou médií a konkurenčních politických stran) než cíleně politicky diskreditovat a inzultovat A. Babiše, jeho hnutí, využít k tomu i jeho rodinu, když není možné jej regulérně zlikvidovat ve volbách?

Radek Vondráček to takto lapidárně neřekl. Ale z jeho slov a samotného podání se dalo vyrozumět, že velice pečlivě zvažuje, jestli by se měl dát volný průběh takové účelové politické taškařici, frašce, aniž by to poškodilo ne jen A. Babiše (ten je to poslední, časem se očistí), ale také státní a veřejný zájem, co na to řeknou voliči, jak se na nás budou dívat z venčí. Vždyť ve světě nás už znají jako národ bezpáteřních komediantů, který si třeba jen tak sám odstřelí vlastní vládu v plném běhu jejího prestižního evropského předsednictví. Vždyť to je na Chocholouška.

P.S. Stejně tak, když bylo dnes slyšet v médiích Martina Kupku (ODS) nebo Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) a jiné. Plná ústa volání po politické korektnosti a slušnosti, ale ve skutečnosti (obzvláště při jejich volebním výsledku) neomalenost hraničící s drzostí. Kdyby to zítra Petru Fialovi opět ve sněmovně na toho místopředsedu nehodili, tak kdo by se divil? 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vlastimil Dorotík | pondělí 27.11.2017 23:05 | karma článku: 39,11 | přečteno: 2378x