Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nanynka Kulichová

30. 3. 2010 19:03
ad Vikina

"Tak jistě, šidí o ně vlastní rodinu, ale pořád je to o hodně méně, než matrikový taťka vrazí do cizího dítěte ve své rodině."

- zajímavé. Doteďka chlapi brblali, jak zlovolné soudkyně ukládají chudákům otcům obrovské alimenty, ze kterých si příživnické matky jejich dětí zvládnou platit kožichy, milence a válet se místo práce doma (na rozdíl od počestných vdaných žen). A najednou je to vlastně zanedbatelný pakatel :-)))

 

"Jéžiši, to se sešly odbornice! Dědí snad jen legitimní děti (např. ty z prvního manželství), ne levobočkové. Vždyť na dědictví nemá právo ani dítě nesezdaného páru."

- tady někdo žije v hlubokém právním bezvědomí. Dítě po rodičích dědí, ať byli sezdáni anebo nikoliv.  Na dědické právo nemá manželství rodičů absolutně žádný vliv. Jestliže si tedy muž pořídí levobočka, tak na něj za prvé musí platit ZE SPOLEČNÝCH PENĚZ ty obrovské alimenty a za druhé takové dítě po něm dědí stejný díl jako jeho děti manželské. Čímž samozřejmě zmenší jejich dědický podíl. 

0 0
možnosti
V

Vikina

31. 3. 2010 0:53
Re: ad Vikina

Tak jo, nanči, nebudu Tě vomejvat, protože si mi celkem sympatiko.

S tím dědictvím máš asi pravdu, ovšem tatínek musí být uveden v matrice jako otec, jinak má dítko smůlu (viz dnešní zvyk některých děvenek neuvést jméno otce, byť s nimi žije v jednom bytě, aby mohly pobírat sociální dávky - a po případné smrti tatínka se najednou ukáže, že robě nemá nárok ani na sirotčí důchod, natož na nějaké dědictví). Prostě není otec, není dědictví. Jinak ale uznávám chybu, bylo to nepřesné.

Ad 1.odst,: oprávněnost stížností tatínků na alimenty nemíním hodnotit (že však nároky někerých ženských jsou fakt hodně nad míru, je nepochybné). Nicméně skutečnost, do dětí v rodině se investuje, a to dobrovolně, mnohem víc, je též nezpochybnitelné. Nakonec, vím, kolik peněz vrážím do kluků ještě teď, a to jsou dospělí už hodně dlouho a vydělávají si mnohem víc, než já. Takže platí, co jsem napsal.

0 0
možnosti
D

dasa0302

28. 3. 2010 23:19
Autorovi doporučuji

aby si ve svém životě udělal pořádek a nekyselil tady.

To je každej veselej, život je jeden velkej mejdan, hlavně aby byly holky, abych se mohl vytahovat před ostatníma usazenýma a abych se nevázal a pak najednou překvápko, když nastanou následky.

Je to vaše volba, jaký vztah a na základě čeho si pro život vybudujete.

Neznám ve svém okolí žádného normálního chlapa, který by svě ženě zpestřoval těhotenství a šestinedělí testy DNA.

Takže tady nefňukejte.

0 0
možnosti
V

Vikina

29. 3. 2010 0:46
Re: Autorovi doporučuji

Hele, Věruš, četla jsi vůbec ten článek? Já jenom, že reaguješ na něco úplně jiného.

A s tou volbou - inu, ono se při volbě mnoho věcí nevidí, což neznamená, že by člověk (jedno zda muž či žena) neměl být chráněn. Ženy přece také mají právo se rozvést s alkoholikem, nikdo jim přitom nevykládá nesmysly, že jednou si vybraly, tak ať si nestěžují, vždyť to přece byla jejich volba.

A nepleť sem šestinedělí, právě o tom článek vůbec není. Je to naopak o tom, aby se jednou muži už z principu nejistili už v tom šestinedělí, páč každá akce budí reakci. Jestli si pipiny myslí, že přečůrají svět, pak se prostě mýlí :-(:-/.

0 0
možnosti

meduzka555

28. 3. 2010 21:55
to se jako otcové o svoje děti staraj neradi?

že se tu tak řeší, jestli jim někdo vrátí peníze za výživné... přijde mi to hnusný především vůi těm dětem

a jen tak mimochodem, až budete zase psát něco o DNA, tak si o tom nejdřív něco zjistěte, protože ono porovnat dvě shodné DNA je opravdu něco jiného než zjišťovat příbuznost

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

15. 7. 2010 16:32
Re: to se jako otcové o svoje děti staraj neradi?

když zjistí že to nejsou jejich děti tak se jim nějak nedivím.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

28. 3. 2010 0:12
Nanynka Kulichová + Gmur

vy jste dvojka ;-D Byste si měly zkusit třeba nějakou společnou estrádu ;-D

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

27. 3. 2010 20:34
Testy DNA zakázat!

Lidi neblázněte! Tohle přece nemůže vést k ničemu dobrému. Buď si manželé vzájemně věří, nebo si nevěří - v obou případech jsou testy zbytečné.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 3. 2010 21:52
Re: Testy DNA zakázat!

bránit se kukaččí politice je jeden ze základních kamenů veškeré civilizace. To jen na okraj. :-) Je to tvrdé, ale je to tak.

0 0
možnosti
G

Gmur

26. 3. 2010 10:41
jinak jeste chybicka a to zasadni

v Nemecku zadny takovy zakon neexistuje.

Otec muze delat tajny test, ale ten musoud neuzna nikdy a nikde.

Otec ma PRAVO i udelat oficialni test na zadost, v urcite LHUTE, od doby,kdy se dozvi, ze ma dite a ma podezreni. V Cesku je to 6 mesicu. Tedy ten muz ma 6 mesicu na premysleni, zda o test pozadat nebo nepozadat.Me se zda 6 mesicu na rozhodnuti zda testdatudelat nebo nedat udelat dostatecne dlkouh.

Copak je normani dat lhutu treba 10 let? To jako bude otec deset let zkoumat a premyslet jestli ma o test pozadat? To je snad trochu prilis. Ja mam pocit, ze kdyz ma muz pochybnost tak jde klidne druhy den testy nechat udelat .

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

27. 3. 2010 22:26
Re: jinak jeste chybicka a to zasadni

problém je, že otec třeba nemá pochybnost. Zjistí až po čase, že dělal jen peněženku nějaké dorotě. Pokud má otec k dětem vztah, asi to hodí za hlavu a jen přidá té kur_ičce pár facek (aniž bych fandil domácímu násilí - tady by si je zasloužila).

Pokud ale rodina neklape, pak považuju za zrůdnost, aby platit např. v rozpadlé domácnosti muž jen proto, že kdysi uvěřil lži.

P.S. horujete tu za rovnoprávnost žen, jejich emancipaci, schopnosti pracovat stejně dobře jako muži, ale když se to hodí, tak vydřít z někoho podvodem prachy vám nepřijde nefeministické. Proč v tomto nemáte morální rozpor?Rv:-)

0 0
možnosti
G

Gmur

25. 3. 2010 18:36
naprosty nesmysl

az do nebe volajici.

Nechapete princip a nenadavejte na zeny. Je to ubohe.

Sama zena nema moznost si zjistit kdo je otec, pokud by mela sex se dvema muzi a poslez otehotni. POkud ta zeny otehotnio,ditete se nevzda , porodi ho , koji ho a stara se o nej, tak je tak jako tak vse ok.

0 0
možnosti
V

Vikina

25. 3. 2010 18:55
Re: naprosty nesmysl

A na jaký článek, milá chmurko, vlastně reagujete ?

0 0
možnosti
JP

Ginny

24. 3. 2010 19:32
Asi jedno procento

Ne třicet tři, proboha, kam na to chodíte. Věrohodné zdroje počet kukaččích dětí odhadují na jedno až čtyři procenta, podle lokality.

0 0
možnosti
MP

admiral666

25. 3. 2010 16:09
Re: Asi jedno procento

Tato zalezitost jiz byla v diskusi bezpoctukrate rozebirana a vysvetlena.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

24. 3. 2010 19:02
Autorovi karmu

Za pěkný věcný blog a hlavně za příklad od sousedů.

Často totiž naši zákonodárci vynalézají, nové - pro naše špecifiká hranaté - kolo.

Sám jsem v pozici "doroťáka", tedy autorem původně kukaččího mláděte (přátelská výpomoc, pěkná ženská a manžel ožrala na sestupu nejevil zájem). Původně pyšný na to, že vůbec byl schopen (nějak ho přiměla), v lihu od početí do porodu; odvezeš mě do špitálu? Ona porodila. Sešup Ing, sš profesor->policajt->vyhazovač, pak podmínka (ulbížení na zdraví) a podruhé natvrdo. Když šel podmínečně ven, bál se, že by mu to kvůli výživnému mohla zase proměnit. Nikdy nedal ani korunu, na kluka jsem platil já, v poho, ale co kdyby. 

Přišel slušně (něco mi dlužil jako každému okolo), dohodli jsme se a zažádal o zrušení otcovství, klukovi bylo 5 let, takže na výjimku. DNA testy potvrdily co jsme všichni věděli, kluk pak dostal i moje příjmení a pohoda; P.mohl chlastat bez obav dál až k hořkému konci, už se stalo. Kluk je na sš, dávám jen 2x tolik co řekl soud. Je kríze.

0 0
možnosti
AK

Nanynka Kulichová

25. 3. 2010 15:00
Re: Autorovi karmu

Řešili jste to přes Nejvyšší státní zastupitelství, předpokládám?

Nedávno MF Dnes vyrukovala s titulkem, že soud "poprvé" zbavil muže otcovství i po uplynutí popěrné lhůty. Byl to ten mediálně známý  případ, kdy se k otci připojila i dcera (i když to později odvolala). Novináři si zapomněli zjistit, že na NSZ tohle dělá už od šedesátých let.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

24. 3. 2010 18:16
Jeden z USA

Čínský pár se v USA zabydlel a po čase se jim narodilo i děťátko. Bylo krásně černé.

Q: Jaké mu dali jméno?

A: Sum-Ding Wong

0 0
možnosti